Paraqitet makina e parë elektrike ruse

  • 24 nëntor 2019 - 08:22
Paraqitet makina e parë elektrike ruse

Rusia dëshiron të hyjë në tregun e makinave elektrike në vitin 2020. Prodhimi i Zetta duhet të fillojë në tremujorin e parë, tha Ministri i Industrisë Denis Manturov të shtunën për agjencinë Tass.

Ai nuk e përmendi një datë të saktë fillimi. Por kjo do të ishte sipas raportit, makina e parë elektrike ruse, e cila është prodhuar në seri.

Makina me tre dyer thuhet se mund të arrijë shpejtësinë deri në 120 kilometra në orë dhe mund të udhëtojë deri në 560 kilometra me një mbushje.

Nuk ka detaje të tjera në lidhje me makinën elektrike të ardhshme.

Sipas të përditshmes “Rossiyskaya”, është mësuar se çmimi i saj është rreth 6400 €.

Në Rusi, makinat elektrike janë ende të rralla.

Sipas raportimeve të mediave, sot ka disa mijëra makina elektrike në Rusi.

(Kosova Sot Online)