Ja sa vite mbushin makinat ”Woodies”

  • 04 qershor 2020 - 07:19
Ja sa vite mbushin  makinat ”Woodies”

Lindja e makinave ”Woodies” ishte pasojë e një evolucioni të rëndësishëm teknologjik dhe ato përfaqësuan një mënyrë për të vazhduar më tej ekspozimin e zejtarisë së konstruksioneve të përziera prej druri dhe çeliku, në krahasim me trupat metalikë plotësisht të salduar, që bënë debutimin e tyre në ato vite.

Kështu që kompanitë ”General Motors” dhe ”Ford” filluan të ofrojnë versionet ”Woodie”, të cilat gjithashtu iu referuan estetikisht motobarkave luksoze, makinave kabriole, por edhe vagonëve të trenave.

Në fillim të viteve ’40, prodhimi i tyre, i cili ishte plotësisht i punuar me dorë, dhe nuk ishte më i leverdisshëm, vazhdoi të ishte i pranishëm në SHBA për trajtime të tjera/ANSA.

(Kosova Sot Online)