BMW synon të zvogëlojë emetimet e karbonit në makina me 40% deri në vitin 2030

  • A.P /
  • 05 shtator 2021 - 09:46
BMW synon të zvogëlojë emetimet e karbonit në makina me 40% deri në vitin 2030

BMW rrit planet e tyre për të zvogëluar emetimet e karbonit gjatë ciklit jetësor të automjeteve të saj, përfshirë procesin e prodhimit, me të paktën 40% nga nivelet e 2019 deri në vitin 2030, tha prodhuesi i makinave të enjten.

Për ta arritur këtë, prodhuesi i automjeteve me qendër në Mynih synon të rrisë proporcionin e materialeve të ricikluar dhe të ripërdorshëm të përdorur në prodhimin e automjeteve të tij nga 30% në 50%, thuhet në një deklaratë të lëshuar përpara konferencës së IAA Mobility në Mynih javën e ardhshme.

 

“Ne jemi të përkushtuar për një kurs të qartë për të arritur objektivin prej 1.5 gradë,” tha CEO Oliver Zipse, duke iu referuar Marrëveshjes së Parisit.

BMW ka ngurruar të vendosë një afat të vështirë për heqjen e makinave me lëndë djegëse fosile, duke vënë në dukje kufizimet në zgjerimin e automjeteve elektrike duke përfshirë mungesën e madhe të infrastrukturës së karikimit në të gjithë BE-në dhe gjetkë.

Megjithatë, prodhuesi i automjeteve ka vendosur një sërë objektivash të qëndrueshmërisë në të kaluarën, duke përfshirë gjenerimin e të paktën gjysmës së shitjeve të Grupit BMW nga automjetet elektrike deri në vitin 2030 dhe zvogëlimin e emetimeve të CO2 për automjet dhe kilometër të drejtuar nga të paktën gjysmën nga nivelet e vitit 2019 në të njëjtën kornizë kohore Me

Ashtu si konkurrentët e saj, kompania ka paralajmëruar se të ardhurat e saj në muajt e ardhshëm mund të dëmtohen nga mungesat e çipave dhe çmimet e lëndëve të para, pavarësisht se raportuan fitime më të mëdha se sa pritej në rezultatet e saj të fundit tremujore.

(Kosova Sot Online)