”Instagram Kids?”, aplikacioni mendon të sjellë një risi vetëm për fëmijët

  • G.G /
  • 17 tetor 2021 - 07:43
”Instagram Kids?”, aplikacioni mendon të sjellë një risi vetëm për fëmijët

Më herët, drejtori i Instagram-it, Adam Moseri, është shprehur se do të nxjerrin “Instagram Kids”, një aplikacion për fëmijët e moshës 10 deri në 12 vjeç.

Pas kritikave dhe reagimeve të shumta nga përdoruesit dhe ligjvënësit, Facebook ka njoftuar se do ndalojë planet për një version të aplikacionit të tij Instagram për fëmijët.

Wall Street Journal kohët e fundit raportoi se hulumtimi i vetë Facebook zbuloi se Instagram mund të jetë i dëmshëm për vajzat adoleshente, me një në tre vajza që thanë se Instagram i bëri ato të ndihen keq për trupin e tyre dhe shumë përdorues raportuan një rritje të ankthit dhe depresionit.

Më herët, shefi i Instagram-it, Adam Moseri, është shprehur se do të nxjerrin “Instagram Kids”, një aplikacion për fëmijët e moshës 10 deri në 12 vjeç.

“Ndërsa ne besojmë se krijimi i ‘Instagram Kids’ është gjëja e duhur për të bërë, Instagram dhe kompania e tij mëmë Facebook do të rivlerësojnë projektin në një datë të mëvonshme. Ndërkohë, Instagram do të vazhdojë të përqendrohet në sigurinë e adoleshentëve dhe zgjerimin e funksioneve të mbikëqyrjes prindërore për adoleshentët”, tha Moseri.

Dhe kompania më parë i tha BBC News Instagram Kids se do të ishte një “zgjidhje praktike për problemin e vazhdueshëm të industrisë së fëmijëve që gënjejnë për moshën e tyre për të hyrë në aplikacione” dhe do t’u mundësojë fëmijëve të lidhen me familjen dhe miqtë në një “mënyrë të përshtatshme për moshën”.

(Kosova Sot Online)