Çfarë duhet të bëni përpara se të lini veturën tuaj në parking

  • A.P /
  • 27 January 2023 - 14:35
Çfarë duhet të bëni përpara se të lini veturën tuaj në parking

Në rast se duhet të lini makinën tuaj në parking, për një kohë të gjatë janë 7 gjëra që do të ishte mirë të bëni, për ta mbrojtur atë.

Me këto lëvizje, makina do të jetë plotësisht e sigurt dhe funksionale kur zgjidhni ta përdorni përsëri:

 

 

Çfarë duhet të bëni nëse ju mbaron bateria në makinë

1) Përpara se të qëndrojë i palëvizshëm për një kohë të gjatë, duhet të kemi karburant të mjaftueshëm në rezervuar, antifriz në radiator dhe vaj në nivelin e përcaktuar nga prodhuesi, ndërsa gomat duhet të kenë presionin ideal. Nëse ka bllokime të rrotave, është mirë t’i përdorni, sepse nëse qëndron i palëvizshëm për një kohë të gjatë me frenat e dorës, mund të ngecë kur e lëvizni.

2) Përpara se ta lëmë të palëvizur për një kohë të gjatë, pjesa e brendshme duhet të jetë e pastër dhe në asnjë rrethanë nuk duhet të lëmë asnjë produkt që prishet ose mbeturina që do të krijojnë erëra të pakëndshme.

3) Ekspertët këshillojnë që një makinë duhet të drejtohet çdo dy deri në tre javë për të qëndruar në gjendje të mirë. Nëse kjo lëvizje nuk është e disponueshme, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, atëherë motori duhet të funksionojë për të paktën 15 minuta një herë në javë.

4) Gjendja e mirë e jashtme do të ndihmojë makinën tonë të mos ndryshket sidomos në vendet ku kemi gunga të vogla ose është zhdukur boja. Një larje e mirë për të hequr papastërtitë ose jashtëqitjet e shpendëve do ta mbrojë bojën.

5) Sistemi i kondicionimit të makinës suaj mund të japë zgjidhje në ditët e nxehta të verës, por mund të ndihmojë edhe në dimër. Ndezja e tij mund të thajë çdo sedilje të lagur ose pëlhurë të brendshme.

6) Nëse nuk ka garazh, është mirë ta mbuloni me mbulesë. Në këtë mënyrë ne mbrojmë makinën nga moti. Mbulesa duhet të jetë e ngushtë dhe e siguruar poshtë. Nëse mbulesa nuk është e siguruar, atëherë erërat e forta mund ta heqin atë. Mbulesa duhet gjithashtu të jetë e butë dhe elastike, duke lejuar që lagështia të avullojë. Mbulesat plastike mund të dëmtojnë bojën e saj.

(Kosova Sot Online)