Gra kini mendjen mos ju marrin burrat: Ekziston një faqe web-i që ndihmon burrat të gjejnë gra të dyta - Dashuri - Kosova Sot
Gra kini mendjen mos ju marrin burrat: Ekziston një faqe web-i që ndihmon burrat të gjejnë gra të dyta

Gra kini mendjen mos ju marrin burrat: Ekziston një faqe web-i që ndihmon burrat të gjejnë gra të dyta

Gra bëni kujdes, i ruani mirë burrat! Kjo faqe web-i i ndihmon burrat të gjejnë gra të dyta!

Në Mbretërinë e Bashkuar, martesat poligame njihen nga ligji nëse janë celebruar në një shtet ku janë të ligjshme. Nga kjo përfitoi Azad Chaiwala. Ai donte të gjente një grua të dytë për vete dhe i lindi ideja e krijimit të një faqeje web-i. Meqë ai gjendej në atë pozitë, me siguri gjendeshin dhe plot të tjerë.

Shumica e muslimanëve në Mbretërinë e Bashkuar nuk e praktikojnë poligaminë. Ama, në disa interpretime të Kuranit thuhet se një burrë mund të martohet me dy, tre ose katër gra, për sa kohë i trajton dhe i do të gjitha njësoj.

Krijuesi i faqes tha se deri tani janë regjistruar më shumë se 100,000 njerëz, ku një nga tre është grua. Ideja është një familje më e madhe dhe më e shëndetshme.
Tarek, një nga të regjistruarit, mjek në profesion, thotë se: “Ka shumë gra në moshë, të divorcuara ose nëna beqare dhe askush s’është i interesuar për to. Mendova se nëse e kam aftësinë të mbaj më shumë se një grua, atëherë do të doja ta shfrytëzoja këtë mundësi. Nuk po e bëj që të marr, po e bëj që të jap.”

Gruaja e tij e dytë, Tracy, pranon se është e vështirë të jesh e martuar me një burrë të martuar:

“Mendoj shpesh për gruan e tij të parë. Ajo është shtatzënë dhe ka nevojë për më shumë mbështetje. Unë nga ana tjetër jam bërë më e pasigurt, po ndikohem shumë. Sado ta dua Tarek-un, s’do ta bëja një herë të dytë. S’është aspak e thjeshtë emocionalisht.”

(Kosova Sot)

18 orë e 52 minuta më parë
11/12/18