5 gjëra që i ndodhin trupit nga mungesa e marrëdhënies intime, e 4-ta është e frikshme - Dashuri - Kosova Sot
5 gjëra që i ndodhin trupit nga mungesa e marrëdhënies intime, e 4-ta është e frikshme

5 gjëra që i ndodhin trupit nga mungesa e marrëdhënies intime, e 4-ta është e frikshme

Puna dhe jeta e ngarkuar sigurisht që është një pjesë që i streson të gjithë njerëzit që janë të angazhuar, dhe një gotë me miqtë do t’i relaksonte. Por duket se më shumë pasoja negative ka mungesa e seksit sesa ngarkesa në punë.

5 më kryesore janë:

1. Nivel i ulët humori dhe nivel i lartë stresi

Marrëdhënie seksuale ndihmon në çlirimin e hormoneve të tilla si oxytocin dhe serotonin, duke kontribuar në humor të mirë, zvogëlim të nivelit të stresit.

2. Imuniteti i dobët

Sipas një studimi të bërë në Universitetin Wilkes-Barre, në Pensilvani, njerëzit që kanë marrëdhënie seksuale (të paktën një herë ose dy herë në javë) kanë në trupat e tyre rreth 30% më shumë antitrupa.

3. Humbje të memories

Studim 2013, në revistën Hippocampus tregoi se seksi nxit procesin e krijimit të neuroneve të reja në tru, duke rritur performancën mendore dhe kujtesën.

4. Mosfunksionimi i mirë i zemrës

Seksi kontribuon në ruajtjen e funksionit të mirë seksual mashkullor, siç është gjimnastika, që ndihmon në ruajtjen e funksionit të mirë kardiak. Sipas një studimi në revistën American Journal of Medicine, meshkujt që bëjnë seks të paktën një herë në javë kanë 50% më pak gjasa për të probleme me zemrën.

5. Humbja e dëshirës seksuale

Gjatë raportit seksual, trupi është i “përmbytur” me endorphins, të cilat shkaktojnë eufori dhe na japin emocione pozitive. Mungesa e seksit përkeqësohet dhe kjo rrjedhimisht çon në reduktim të dëshirës për seks. Me fjalë të tjera, trupi “harron” se sa i këndshëm është seksi dhe e kërkon më pak.

(Kosova Sot)

16 orë e 16 minuta më parë
23/01/19