Kur fjalët mungojnë! Disa mënyra për të thënë “Të dua” - Dashuri - Kosova Sot
Kur fjalët mungojnë! Disa mënyra për të thënë “Të dua”

Kur fjalët mungojnë! Disa mënyra për të thënë “Të dua”

Kush tha se për të shprehur ndjenjat për të dashurit e tyre janë të nevojshme fjalët? Për fat të mirë ka shumë mënyra alternative dhe po aq efektive, për të thënë “Të dua” për partnerin tuaj pa lindur nevoja për të improvizuar dhe rimëkëmbur dashamirët e gjuhëve. Përdorni  simbole, kuptimi i të cilit shpreh një mesazh romantik.

Kyçi dhe çelësi për të mbyllur marrëdhënien

Që në kohët e lashta, kyçi dhe përpara se të bëheshin modë dhe të përdoreshin nga të dashuruarit për të dekoruar ura dhe llambat e rrugëve nëpër qytetet e botës, janë simboli i një lidhje shumë të fortë dhe mbi të gjitha të sigurt; në fakt, kuptimi i tyre është ai i zotërimit dhe i besnikërisë së ndërsjellët.

Puthje për të shprehur ndezjen e zemrës suaj

Ka shumë lloje të puthjes: nga francezja, në faqe ose ballë, puthja e një engjëlli, mbi qepalla, secila me një kuptim tjetër. Por simboli i buzëve të stilizuara dhe të bashkuara është universal: ju nuk mund të gaboni. Një gjest, ky, sa romantik aq edhe i çmuar, që përfaqëson dëshirën për kontakt fizik me të dashurin si mënyra e vetme për të shpjeguar emocionet dhe pasionin që digjet në zemër, por është gjithashtu një shenjë dashurie e madhe për të treguar të mirën që ushqen me personin tjetër.

Pema e jetës për të treguar një dashuri të pavdekshme

Dhënia e një varëseje ose thjesht një kartolinë me pemën e jetës është një gjest shumë i rëndësishëm si për ata që e bëjnë këtë dhe për ata që e pranojnë atë. Ky simbol konsiderohet, në të gjitha kulturat në të cilat është i përhapur, si burimi i jetës: ekzistojnë rrënjët, trungu, gjethet dhe madje edhe frutat, kështu që përmban edhe dëshirën e fatit të mirë, të një jete të ndërtuar mbi bazat e forta dhe plot gëzime dhe kënaqësi, më të forta se çdo fatkeqësi.

Emoticons të reja për të luajtur me partnerin

Tani, edhe në jetën e përditshme, nuk mund të bëjmë më shumë sepse prania e ikonave emoji shprehin dhe theksojnë apo edhe zëvendësojnë gjestet dhe fjalët që përdorim dhe pa e kuptuar, jo vetëm kur ne komunikojmë me smartphone. Atëherë, pse të mos përdorni fytyrat qesharake që po pushtojnë botën për të thënë “Të dua”?

“Të dua” për një deklaratë të pajustifikueshme

“Verba volant, scripta manent”, thoshin latinët. Dhe ata kishin të drejtë. Fjalët e folura me zë të lartë humbasin në hapësirë dhe kohë, por ajo që shkruhet mbetet e dukshme dhe zgjat përgjithmonë. Leximi “Të dua” në një bizhuteri ose në një objekt të punuar me dorë mund të nënkuptojë shumë, duke bashkuar një ndjenjë të thellë që është e vështirë të përfaqësohet në një dialog. 

(Kosova Sot)

17 orë e 7 minuta më parë
15/12/18