Mos kini turp dhe bëni seks oral! Ju shpëton nga kjo sëmundje e rëndë (+18) - Dashuri - Kosova Sot
Mos kini turp dhe bëni seks oral! Ju shpëton nga kjo sëmundje e rëndë (+18)

Mos kini turp dhe bëni seks oral! Ju shpëton nga kjo sëmundje e rëndë (+18)

Lajm i mirë!

Seksi oral mund të parandalojë kancerin dhe mund të na shpëtojë jetë, e kjo vlen si për meshkujt ashtu edhe për femrat.

Një hulumtim online i Daily Star ka zbuluar se seksi oral sjell përfitime të ndryshme shëndetësore, përfshirë edhe parandalimin e shumë llojeve të kancerit. Me një fjalë, seksi oral na ndihmon të jemi gjallë.

Raportohet se një zyrtar i lartë i Journal of the american Medical Association ka thënë se shpeshtësia e madhe e ejakulimit lidhet me zvogëlimin e rrezikut total të kancerit në prostatë.

Darryl Burch, edukator i studimeve riprodhuese thotë: “Në fakt, hulumtimet e kryera tregojnë se seksi oral parandalon kancerin për meshkujt dhe femrat, ndryshe nga ato që është raportuar se seksi oral i shkakton ato.”

“Gjatë orgazmës, femrat prodhojnë hormone si oksitoksina dhe endorfine tjera të cilat janë dëshmuar se kanë efekte mbrojtëse kundër kancerit dhe sëmundjeve të zemrës.

E mbi të gjitha, një tjetër hulumtim i fundit i ekzaminuar në 200 apo më shumë çifte heteroseksuale dhe homoseksuale, ka zbuluar se gjysma e çifteve që jetën seksuale e fokusonin në seksin oral kishin intimitet më të lartë, nivele më të zvogëluara të stresit dhe përfitime tjera shëndetësore.

(Kosova Sot)

10 orë e 3 minuta më parë
11/12/18