Penisët e mëdhenj janë më të kënaqshëm, pozita e misionarit është e keqe dhe të gjitha mitet tjera të seksit (+18) - Dashuri - Kosova Sot
Penisët e mëdhenj janë më të kënaqshëm, pozita e misionarit është e keqe dhe të gjitha mitet tjera të seksit (+18)

Penisët e mëdhenj janë më të kënaqshëm, pozita e misionarit është e keqe dhe të gjitha mitet tjera të seksit (+18)

Sipas hulumtimeve më të reja, del se ende ekzistojnë shumë mite rreth seksit të cilat po i shkatërrojnë jetët seksuale të çifteve.

Kate Taylor, eksperte e seksit dhe e lidhjeve, tregon se cilat janë mitet më të mëdha të seksit që ende qarkullojnë mes çifteve.

Gënjeshtra nr. 1: Penisët e mëdhenj janë më të kënaqshëm
Lajm i mirë për meshkujt që nuk janë edhe aq të mëdhenj aty poshtë – penisi i madh jo domosdoshmërish është më i kënaqshëm.

Ndonëse madhësia mesatare e penisit është rreth 13 centimetra, shkencërisht pjesa më e kënaqshme e femrave është klitorisi, dhe klitorisi është i qasshëm për të gjithë.

Gënjeshtra nr. 2: Shenjat në qafë janë të padëmshme
Shumica e tinejxherëve e kanë përjetuar në ndonjë fazë ‘turpin’ e shenjave të kafshimeve në qafë, dhe kanë menduar se ato shenja nuk janë fare të dëmshme.

Por, shkencëtarët tregojnë se kafshimi i madh mund të shkaktojë edhe sulm në tru.

Në vitin 2011, një grua në Zelandën e Re kishte pësuar sulm të tillë pasi dashnori e kishte kafshuar shumë në qafë, gjë e cila kishte shpirë në bllokim të artereve.

Gënjeshtra nr. 3: Pozita e misionarit s’ia vlen
Çdo kush që thotë se nuk e pëlqen pozitën e misionarit është duke gënjyer!

Një anketim i përmasave të mëdha i vitit 2015, ka zbuluar se pozita e preferuar e seksit mes çifteve është ajo e misionarit.

Gënjeshtra nr. 4: Femrat nuk përjetojnë orgazëm në ëndrra
Ëndrra të ëmbla zonja – meshkujt nuk janë të vetmit që eksitohen në gjumë.

Studimi i publikuar në revistën ‘Journal of Sex Research’ ka zbuluar se 85 për qind e femrave përjetojnë orgazma gjatë kohës kur janë në gjumë.

Gënjeshtra nr. 5: Këmbë të mëdha = penis të madh
Ndonëse disa njerëz pretendojnë se madhësia e këmbës është e ndërlidhur me madhësinë e penisit, kjo nuk është e vërtetë.

Gënjeshtra nr. 5: Penetrimi mjafton ta bëjë një femër të përjetojë orgazëm
Rreth 75 për qind e femrave asnjëherë nuk përjetojnë orgazëm vetëm përmes seksit, por u duhet edhe stimulim klitoral.

Në përjetim të orgazmës ndihmon shumë edhe paraloja, madje edhe lodra e seksit.

Gënjeshtra nr. 6: Meshkujt asnjëherë nuk e aktrojnë orgazmën
Hulumtuesit tregojnë se edhe meshkujt mund të jenë aktorë të mëdhenj në shtrat.

Në fakt, një studim nga Universiteti i Kansasit ka zbuluar se thuajse 25 për qind e meshkujve të anketuar kishin aktruar orgazmën, ndërsa mbi 50 për qind të femrave e bëjnë të njëjtën gjë.

(Kosova Sot)

30 minuta më parë
14/12/18