I martuar prej 20-vjetësh, gjykata do të vendosë nëse duhet të bëj akoma seks me gruan

  • 02 prill 2019 - 14:02
I martuar prej 20-vjetësh, gjykata do të vendosë nëse duhet të bëj akoma seks me gruan

Një specialist gjyqësor së shpejti mund të vendosë nëse një burrë mund të vazhdojë të bëjë dashuri me gruan e tij, i martuar prej më shumë se 20-vjetësh.

Gruaja ka vështirësi në të mësuarin dhe zyrtarët e këshillit kanë pohuar se ka dëshmi se shëndeti i saj mendor nënkupton se ajo nuk ka më kapacitetin për të marrë vendime në lidhje me pëlqimin seksual.

Përgjegjësi i shërbimeve sociale që merret me kujdesin e saj, i ka kërkuar Gjykatës së Mbrojtjes, të marrin në konsideratë rastin.

Avokatët që përfaqësojnë këshillin e paidentifikuar kanë kërkuar nga gjykata që të nxjerrë një urdhër që e ndalon burrin që të ketë marrëdhënie seksuale me bashkëshorten për të parandaluar dhunimin e saj.

Gjyqtari Justice Hayden ka shqyrtuar të gjitha çështjet në rastin e pazakontë në një seancë paraprake në Londër.

Gjykatësit i janë thënë se burri ka ofruar që të ketë më shumë marrëdhënie seksuale me gruan e tij.

Por, gjykatësi tha se dëshironte të shqyrtonte më shumë detaje dhe të dëgjonte argumente nga avokatët që përfaqësonin gruan, bashkëshortin e saj dhe këshillin e përfshirë para se të merrnin ndonjë vendim.

(Kosova Sot)