Pasiguritë që ju frenojnë në jetë: Bricjapi se është i paaftë, Binjaku se është i padëshiruar!

  • 02 prill 2019 - 15:41
Pasiguritë që ju frenojnë në jetë: Bricjapi se është i paaftë, Binjaku se është i padëshiruar!

Dashi

Image

Rrallë se brengoseni për atë që keni thënë diçka të gabuar. Pasi më parë veproni se të mendoni, e njëjta vlen edhe për atë që thoni. Mund të jeni në ankth, të 'nxehni gjakun' dhe të thoni më të keqen. Në vend se ta kontrolloni veten humbni kontrollin me shkathtësitë tuaja verbale.

Demi

Image

Mund të humbni sigurinë e asaj që keni kur krahasoheni me një person tjetër. Jini falënderuar për atë që keni dhe kujtoni se sa të pasigurt janë të tjerët dhe jo stabil.  

Binjakët

Image

Pika juaj e dobët aktivizohet në "Facebook" kur shihni fotot dhe ndodhitë në të cilat nuk keni qenë të mirëseardhur. Askush nuk është kudo i mirëseardhur dhe nuk ka të bëjë se nikoqirët nuk ju duan. 

Gaforrja

Image

Kur ndiheni të mjerë, filloni të ndiheni të tronditur dhe thuajse jeni një barrë tepër e madhe për njerëzit në jetë. Kërkoni shumë prej tyre dhe keni frikë se i humbni kështu që pasiguria juaj ju detyron që të kërkoni shumë nga njerëzit e tjerë. 

Luani

Image

Keni afërsinë që është më e madhe se jeta, por në disa raste ndiheni se disa individë besojnë se kjo është gënjeshtër dhe se nuk jeni të sinqertë në qasjen e identitetit tuaj. Është e vërtetë se nuk duhet të dyshoni në vete - ju jeni eksplozivi dhe njerëzit jo se ju çmojnë, por edhe ju duan.

Virgjëresha

Image

Jeni të prirë që në mënyrë të tepërt ta kritikoni veten edhe kur bini në një gjendje kur puna më e vogël te ju rritet në një diçka të madhe të papërsosur në sytë tuaj. Ndaloni ta kërkoni të përsosurën, askush nuk është pa gabime dhe nuk keni dobi nëse gjithë këtë ngarkesë e hidhni mbi veten tuaj.

Peshorja

Image

Dridheni kur ndjeni se ju akuzojnë dhe për këtë dëshironi të mbani një distancë strategjike nga situatat e tilla ku mëtoni të futeni. Në rast se nuk provoni ta nisni jetën tuaj, ai do të stagnojë dhe do të eksplodojë.

Akrepi

Image

Rruga drejt thellësisë, të mbuluar ku askush nuk mundet t'ju shohë, kjo është pika juaj e dobët e lidhur për aftësinë tuaj që të dashuroni dhe t'ju dashurojnë. Keni afërsi efektive dhe serioze dhe askush nuk mundet të dyshojë se keni anë të dobët. 

Shigjetari

Image

Kohë pas kohe bëheni të pasigurt në edukimin tuaj. E dini se jeni mendje ashpër, vlerësoni diskutimin e mirë, por nganjëherë ndiheni sikur tema të ndryshme nuk ndikojnë te ju. Ndoshta nuk dini gjithçka në matematikë, por hapja juaj drejt zbulimit të botës është superiore në edukimin formal.

Bricjapi

Image

Nganjëherë ndiheni të tronditur me faktin se nuk po arrini mjaftueshëm, që nuk pritet, sepse askush nuk është profesional dhe të përkushtuar sa ju mund të jeni. Përkushtojuni projekteve jashtëtokësore, që nuk janë nga kjo botë dhe, ju disi ia dilni. 

Ujor

Image

Vlerësoni faktin se jeni kaq person unik dhe individual. Por, kohë pas kohe ndiheni të pasigurt ndoshta shkaku i kësaj, kur merret gjithçka parasysh, nuk jeni të jashtëzakonshëm, jeni të njëjtë sikurse secili person tjetër. Jini të qetë, pa marrë parasysh se çfarë bëni, jeni unik.

Peshqit

Image

Shpenzoni kaq shumë energji duke menduar se çfarë njerëzit tjerë mendojnë për juve dhe se ju shkatërroni secilën marrëdhënie shoqërore për të krijuar atë që jeni, prandaj kjo ju nervozon. 

(Kosova Sot)