Çfarë i ndodh bebes kur bëni seks gjatë shtatzënisë?

  • 11 prill 2019 - 22:06
Çfarë i ndodh bebes kur bëni seks gjatë shtatzënisë?

Që mund të bësh seks kur je shtatzënë këtë e kemi thënë e stërthënë disa herë. Kujdes! Jo nëse shtatzënia juaj është disi e komplikuar

Gjithsesi, në kushte normale penetrimi është përfundimisht diçka e sigurt. Theksojmë: normale. Një nga pyetjet që zakonisht step gratë ta bëjnë këtë është ai që lidhet me instinktin e mëmësisë: “Ç’do t’i ndodhë fëmijës?”

Nuk ka asnjë gjasë që seksi në shtatzëni të shkaktojë abort!

Marrëdhëniet e rregullta seksuale nuk ndikojnë në shëndetin e shtatzënisë. Sidoqoftë, duhet të merret edhe një aprovim nga ana e mjekut, sepse mund të ketë ndërlikime që e bëjnë të rrezikshëm seksin gjatë shtatzënisë.

Edhe nëse keni binjakë a trinjakë, është e njëjta gjë.

Mos krijoni skenare të paqena në kokën tuaj.

Nëse ndjeni simptoma si dhembja, shkarkime të pazakonta vagjinale, gjakosje, apo dhembje pas seksit, duhet të vizitoheni patjetër.

Dhe si përfundim, bebi nuk i ndjen “gudulisjet” gjatë seksit. Penisi godet cerviksin, i cili shërben si një barrierë për çfarëdo mund të përpiqet të hyjë brenda.

Përveç cerviksit, lëngu amniotik e rrethon beben si një mburojë prej uji, që gjithashtu e mbron beben.

(Kosova Sot)