Roman dashurie: Kur e shijon dashurinë (109)

  • 15 maj 2019 - 15:06
Roman dashurie: Kur e shijon dashurinë (109)

Në shkallët e kishës po qëndronin Hailey dhe Jake. Të ftohtit e dimrit nuk ishte i përshtatshëm për asnjë lëkurë. Po shikoja derisa Jake po i pëshpëriste diçka asaj dhe ajo bëri me kokë në shenjë të kuptimit të gjendjes. "Jake". Ma ndaloi rrugën me tingullin e zërit tim. E kam tërhequr drejt vetes sime. Ai ia kishte rritur sytë asaj dhe më pas erdhi prapa drejt meje. Ai o ofrua edhe më afër. "Ajo është kaq e bukur Ashlyn". "Po, e di". Pamja e pikëlluar që kishte pothuajse ma theu zemrën. "Ajo të fajëson ty". "E di". Ai ia kishte ngulur sytë nga distanca, duart e tij në gjep. "Pak a shumë e gjithë klasa ishte shfaqur atje për të. Të gjithë e donin djaloshin. A e di se ai ishte mbreti i maturës vitin e kaluar"? Ai mori frymë thellë. "Si e kupton këtë kur të ndiheni vet"? Nuk ka përgjigje për këtë pyetje. Unë mendoj se kjo lëndon më së shumti njerëzitpyetja pa përgjigje. Me gishtin tregues dhe gishtin e madh ka fërkuar hundën e tij dhe ka mbyllur sytë e tij. "Shiko Ashlyn. E di këtë sepse nuk është momenti i fundit, por…". Ai u struk. "Djali që ia ke dhënë zemrën… Pse ai nuk është aty"? Zëri im u ngjiz. Po i mbyllja sytë e mi. "Ti ke të drejtë Jake. Nuk është momenti i duhur". "Po, në rregull. Por …". Zëri i tij u dridh. "Vdekja e Ryan-it. Dhe kur njerëzit vdesin,mund të fillosh të mendosh për gjërat e pathëna. Gjërat që kishte frikë të madhe për t'i thënë. Dhe e kam ndërmend të shkoj për Kërshëndella, për t'i vizituar gjyshërit e mi në Çikago, kështu që, vetëm se do ta them tani-". "Jake-".

"E urreja. Cilido djalosh qoftë, i cili nuk është këtu për ty e urrej për faktin se nuk është me ty këtu sot dhe të ka braktisur". Sytë e mi u përlotën nga fjalët e tij. Ai kapi krevatin dhe e liroi. "E di se mendon se isha dhënë pas teje shkaku i trupit tënd. Po, në fillim po, kjo ishte arsyeja. Je e mahnitshme Ash. Por, pas secilës ditë në lëndën e kimisë do të shfaqje dhe do të flisnim. Dhe më pas e kuptova se sa shumë po e kuptoja mënyrën se si po flisje. "Dhe më pas e kam kuptuar se sa shumë kishe për të thënë dhe sa shumë bota ka merituar t'i dëgjojë mendimet e tua. Dhe më pas mendoja se sa shumë do të dashuroja sikur të më lejoje të futem brenda teje. Më pas mendova se nëse pastroj të bëmat e mija, nëse ndaloj së tymosuri bar, se kur të shkoja në bibliotekë, ndoshta do të më dashuroje". "Unë të dua Jake". Ai qeshi. "Mos më dhuro at dreq marrëzie të shoqërisë. Mirë është, në rregull. Unë vetëm… kisha nevojë për ta thënë. Nuk po pendohem, mirë"? U lakova, e putha në faqe dhe pëshpërita, "Të lutem më përqafo tani". Duart e tij ishin përreth meje. Po merrja frymë dhe e mbaja kaq shtrënguar. "Mos më lësho, në rregull"? ai më tërhoqi më afër. Pas përqafimit, Jake u fut në kishë. Shputat e mija po lëviznin nëpër borë drejt Hailey. "Hei, Hails." "A e di se çfarë nuk kuptoj", tha ajo. "Duhej të ishe me të". "Ti duhej ta ruaje për një mbrëmje. Një natë! Ku dreqin ishe Ashlyn"?! Fjalë. Kishte kaq shumë fjali të ndryshme, fraza të ndryshme në botë. 

(Kosova Sot Online)