Zgjidhni mënyrën tuaj të të fjeturit dhe mësoni çfarë tregon ajo për lidhjen tuaj

  • 06 korrik 2019 - 09:10
Zgjidhni mënyrën tuaj të të fjeturit dhe mësoni çfarë tregon ajo për lidhjen tuaj

Brenda një nate teksa shtrihemi për të fjetur mund të marrim dhjetëra pozicione gjumi. Një një pozicion ndihemi sikur kemi nxehtë, një një tjetër nuk ndihemi rehat. Sidoqoftë, psikologët janë të sigurt që pozicionet që ne marrim kur flenë, që sigurisht i bëjmë pa vetëdije,  pasqyrojnë karakterin dhe shqetësimet tona të përditshme.

Për më tepër ata mund të na tregojnë se si po shkojnë gjërat në marrëdhënien tonë.

1

Territori im 
Sipas specialistëve, njerëz të tillë kanë tendencën që t’i zgjidhin vetë të gjitha problemet, ndërsa personi tjetër përpiqet që të gjejë zgjidhje duke marrë parasysh opinionin e të tjerëve. Kjo mënyrë fjetje në çift konsiderohet si shenjë e vrazhdësisë dhe tiranisë në një marrëdhënie. Këto lidhje nuk janë mjaft të forta: për këtë arsye, herët a vonë një çift mund të përballet me disa vështirësi.

2

Pushton hapësirën
Ekspertët pohojnë se një nga partnerët në këtë pozitë kërkon afrimin, ndërsa i dyti dëshiron të qëndrojë larg, prandaj vazhdon të largohet. Ka të ngjarë që ky çift ka disa shqetësime me të cilat duhet të merren që t’i zgjidhin.

3

Duke të të parë ty si në një pasqyrë
Një çift duke fjetur në një pozitë tregon se ka një harmoni absolute në marrëdhëniet e tyre. Jo vetëm që ata janë partnerë të mirë, por edhe miq të mirë. Ata e kuptojnë, e respektojnë dhe e vlerësojnë njëri-tjetrin. Asnjë ngjarje negative nuk mund të ndikojë në marrëdhëniet e tyre.

4

Prekje e lehtë
Psikologët thonë se një prekje e lehtë e këmbës ose e krahut gjatë gjumit tregon se në çift ka harmoni të plotë dhe besim. Një kontakt emocional vendoset gjatë kontakteve të tilla, duke sjellë qetësi dhe rehati nga afërsia. Ky qëndrim thotë se shpirti i lirisë dhe miqësisë mbizotëron në marrëdhënie.

5

Duke parë “yjet”
Shumë çifte preferojnë këtë pozicion në fillim të marrëdhënies ose martesës së tyre. Ky qëndrim flet për një lidhje të fortë me njëri-tjetrin. Një nga partnerët qëndron në një pozitë “mbreti”, që tregon ndjenjën e pronarit, partneri i dytë gëzon ndjenjën e besueshmërisë dhe sigurisë.

6

Përqafim i fortë me shpatulla
Një pozicionim i tillë i trupave na tregon për një marrëdhënie të forte. Një çift duke fjetur në këtë pozitë ka të ngjarë të ketë një marrëdhënie të lumtur dhe të fortë që premton një të ardhme të madhe.

7

Pozicioni “lugë”
Çiftet zakonisht e marrin këtë pozitë gjatë viteve të para të lidhjes. Nëse një partner përqafon tjetrin nga prapa, ai tregon kujdesin dhe vëmendjen e tij të sinqertë. Ky çift ndihet rehat dhe i sigurt së bashku. Ata e vlerësojnë shumë marrëdhënien e tyre.

8

Mos u largo
Është pak a shumë e ngjarje me pozicioni “lugë”, por partnerët qëndrojnë më larg njëri- tjetrit. Ajo ka dy kuptime:Ndoshta pasioni në këtë çift është”tronditur”. Një nga partnerët po kërkon më shumë liri, ndërsa tjetri dëshiron të afrohet. Një krah mbi një shpatull është një shenjë e këtij të fundit. Në rastin e dytë, për shkak të ndjenjave të venitura, personi i cili e ktheu shpinën po kërkon që partneri t’I kushtojë më shumë vëmendje dhe dashuri.

9

Pozicione të lira
Ka dy interpretime: Një mungesë e kontaktit ndërmjet trupave do të thotë se partnerët po kërkojnë më shumë liri. Nëse një çift fle fle larg njëri-tjetrit, por duart dhe këmbët nuk janë të fiksuara, kjo do të thotë se ata thjesht respektojnë hapësirën personale të njëri-tjetrit. Ata pranojnë zakonet e njëri-tjetrit.

10

Prekja në një “pikë”
Prekja e njëri-tjetrit me një pjesë të trupit tregon domosdoshmërinë e afërsisë. Megjithatë, ky pozicion mund të nënkuptojë gjithashtu një fazë të re të bashkëjetesës. Ajo përfshin fitimin e besimit, mirëkuptimin reciprok, butësinë dhe mirënjohjen në vend të vetëm pasionit.

11

Dashuria e nyjeve
Specialistët thonë se ky pozicion është specifike për fillimin e pasionuar dhe të butë të një martese kur të dy partnerët janë magjepsur nga njëri-tjetri. Pozicioni mund të mos jetë aq i rehatshëm, por të dashuruarve nuk u interesojnë. Gjëja më e rëndësishme është të jesh pranë njëri-tjetrit.

12

X
Kjo mënyrë e të fjeturit tek një çift tregon se ato kanëshkuar shumë larg së bashku. Nëse një çift fle në një pozitë të tillë, kjo do të thotë që secili prej tyre përpiqet të shpëtojë hapësirën e tij personale pa e humbur kontaktin me partnerin e tyre. Kjo është një shenjë e një marrëdhënieje të fortë, të shëndetshme dhe të qëndrueshme.

(Kosova Sot Online)