Pozicionet seksuale që iu bëjnë të humbni peshë më shpejt

  • 29 shtator 2019 - 17:59
Pozicionet seksuale që iu bëjnë të humbni peshë më shpejt

Marrëdhënia seksuale përveç se ofron argëtim, ajo arrin që t’iu ndihmojë në humbjen e peshës.

Burrat mund të djegin 200 kalori çdo një orë që ata kalojnë në shtrat – që është e barabartë me një seancë të jogës – ndërsa një femër rreth 138 kalori në orë.

Ndërkohë, sasia e kalorive që ju digjni gjatë seksit, në të vërtetë varet nga lloji i pozicionit që po bëni.

Një hulumtim, i kryer nga 24/7 Fitness, hulumtoi lidhjen midis seksit dhe fitnesit, si dhe analizoi 11 pozicione të ndryshme seksuale për të llogaritur kaloritë e mundshme të djegura gjatë një seance 30-minutëshe.

Ndiqeni listën e plotë:

Në këmbë – 343 kalori të djegura
Doggy – 260 kalori të djegura
Misionar – 250 kalori të djegura
“Cowgirl” – 187 kalori të djegura
“Cowgirl” në anën e kundër – 187 kalori
Pozicioni i lugëve – 56 kalori.

(Kosova Sot Online)