Të dashur burra, nëse e doni një femër mos e shkatërroni

  • 11 tetor 2019 - 09:51
Të dashur burra, nëse e doni një femër mos e shkatërroni

Mjaftojnë dy minuta nga vëmendja juaj për të kujtuar se çfarë do të thotë të dashurosh. Çfarë do të thotë të jesh i denjë.

Shumë shpesh një marrëdhënie bëhet toksike, një makth që është e vështirë të kuptosh arsyet për dhe nga çfarë është e pamundur të çlirohesh. Fatkeqësisht, ka shumë histori që na tregojnë për dhunën dhe abuzimin, me gratë viktima gjithnjë e më të pafuqishme.

Ne e dimë që të duash jo gjithmonë do të thotë të jetosh një situatë idilike, një muaj mjalti të përjetshëm. Por pikërisht sepse dashuria ka rrugë të pjerrëta dhe të vështira, siç tha Gibran, është e përshtatshme të reflektosh mbi këto fjalë.

Kështu që burra të dashur, nëse e doni atë mos e shkatërroni

Nuk është e mundur që një ndjenjë si dashuria të bëhet shkatërrim, shtypje, mungesë respekti. Ta duash atë dhe jo ta shkatërrosh duhet të jetë rregull, ftesa për të jetuar historinë e dashurisë si një rrugë të zakonshme. Një udhëtim i cili është gjithashtu i vështirë, por i bazuar në respekt dhe njohje të vlerës së personit. Respektimi dhe mos shkatërrimi duhet të jetë një pikë që secili nga ne duhet ta kujtojë gjithmonë. Sidomos ata burra për të cilët një lidhje është sinonim i posedimit dhe një burimi xhelozie të shurdhër.

Shumë herë, për fat të keq, dashuria bëhet dyshuese, shkëndija që ndez ndjenjat dhe errëson arsyen. Preteksti merret për të maskuar pamundësinë për tu pajtuar me kufijtë dhe dembelizmin e vet. Arsyeja që sugjeron të presësh në vend të ndarjes, i pëshpërit kontrollit në vend që të kujtojë që nëse e do atë nuk duhet ta shkatërrosh.

Ndjenjat kanë rrugë të pjerrëta dhe të vështira

Do të ishte më mirë sikur çdo mashkull dhe gjithsecili t’i kujtonte këto fjalë në vend që t’i harronte ato në vështirësinë e parë. Duhet kuptuar  se jeta ndryshon, vitet kalojnë, ndodhin gjëra të paparashikuara, në vend që të mendojnë për një skenar të pavërtetë. Duhet marrë në konsideratë fakti se sado e vështirë të jetë është e dobishme të kapërcejnë momentet e vështira dhe krizat në çift.

Dhe kujtojini vetes, që ai që do nuk shkatërron. Për të demonstruar forcën dhe karakterin tuaj, dialogu është i mjaftueshëm. Duhet të kuptoni që papërsosmëritë dhe madje gabimet janë pjesë e natyrës njerëzore dhe askush nuk është i përsosur ose i pagabueshëm. Por mbi të gjitha, duhet të kuptoni se një histori dashurie dhe jeta e një çifti nuk janë performanca e një topi maskaradash, apo skenari i një filmi.

Që të jetosh një histori nuk do të thotë të veshësh një maskë ose të recitosh një skenar. Por respekt, dashuri, bisedë, konflikte, pyetje, falje. Të dashurosh do të thotë t’i përkushtohesh gjithë kësaj, dhe prandaj … nëse e do atë, mos e shkatërro.

(Kosova Sot Online)