7 gjërat që duhet të diskutoni me partnerin tuaj përpara se të jetoni së bashku

  • 20 tetor 2019 - 08:02
7 gjërat që duhet të diskutoni me partnerin tuaj përpara se të jetoni së bashku

Bashkëjetesa me partnerin tuaj është një fazë emocionuese në jetën tuaj dhe një hap i madh që mund të forcojë shëndetin tuaj emocional. Por a jeni të përgatitur për të? Ekzistojnë disa aspekte të rëndësishme që duhet të merren në konsideratë nëse dëshironi ta bëni lëvizjen të suksesshme dhe të qëndrueshme.

Ja disa nga temat që duhet të diskutoni me partnerin tuaj përpara se të bëni gati çantat.

Planet afatgjata

Para se të jetoni së bashku, duhet të bisedoni me partnerin tuaj për planet tuaja afatgjata për të parë nëse jeni në të njëjtën faqe me njëri-tjetrin. Edhe nëse mendoni se është pak herët për këtë, është thelbësore të dini se çfarë dëshironi dhe prisni të dy nga marrëdhënia juaj, në mënyrë që të shmangni problemet e mëvonshme. Me fjalë të tjera, duhet t’i bëni vetes pyetje në lidhje me një qëllim më të madh, siç është planifikimi për t’u martuar ose të keni fëmijë.

Paratë

Financat janë një nga çështjet më të rëndësishme për t’u diskutuar përpara se të ndani një shtëpi. Megjithëse mund të duket si një bisedë delikate, “biseda e parave” duhet të ndodhë paraprakisht në mënyrë që të shmangni fusha të mëdha mosmarrëveshjeje dhe argumente të zakonshme që mund të çojnë në një thyerje zemre dhe falimentim. Është thelbësore të dini se si mendon secili prej jush për paranë për sa i përket qëndrimit “shpenzues” ose “kursimtar” dhe gjithashtu të vendosni se si të ndani qiranë, faturat dhe shpenzimet e përbashkëta si  ushqime dhe nevoja të tjera shtëpiake.

Përgjegjësitë e familjes

Në qoftë se dikush nga ju nuk është një mjeshtër kuzhine me një pasion për pastrimin, ju duhet të merrni një moment për të biseduar në lidhje me ndarjen e përgjegjësive të përditshme. Mundohuni të krijoni një listë të detyrave dhe të pajtoheni se cilat do të jenë rolet tuaja shtëpiake. Diskutoni se kush do të gatuajë, kush do të lajë pjatat, kush do të derdh plehrat dhe kush do të kujdeset për pazaret. Këto mund të tingëllojnë si çështje pa kuptim, por në planin afatgjatë këto aktivitete kërkojnë shumë kohë dhe energji dhe mund të bëhen një arsye për të debatuar nëse bëhen vetëm nga një person.

Kafshët shtëpiake

Është gjithashtu e rëndësishme të keni një bisedë në lidhje me shtimin e një shoku me katër putra. Ju duhet të dini preferencat e partnerit tuaj përpara se të merrni një të tillë në dhomë. Ndoshta ju jeni një lloj personi që u rrit me një mace ose qen dhe nëse më vonë zbuloni se nuk mund të merrni përsëri një kafshë shtëpiake mund të jetë shumë zhgënjyese për ju. Madje mund të bëhet një ndërprerës i marrëdhënies. Nëse të dy jeni adhurues të kafshëve, atëherë nuk ka më mirë, por mos harroni se duhet të bëni akoma pyetje si: “Kush do ta shëtisë qenin?” Ose “Kush do ta ushqejë macen?” Ose “A lejohen në shtrat kafshët shtëpiake? “

Vizitorët

Të jetosh me të dashurin tënd gjithashtu do të thotë të shijosh bashkimin e grupeve të miqve, por të kesh mbledhje në shtëpi varet nga sa miqësorë jeni ju të dy me vizitorët. Mund ketë disa debate kur presim mysafirë sepse shtëpia tani është një hapësirë e përbashkët dhe ju duhet të merrni parasysh preferencat e njëri-tjetrit. Sipas personaliteteve dhe zakoneve të jetesës së njëri-tjetrit, duhet të vendosni nëse miqtë dhe familja janë gjithmonë të mirëpritur ose nëse kjo kërkon disa planifikime më përpara.

Gjumi

Fjetja së bashku është një nga gjërat më të mira që mund të bëni me partnerin tuaj për shkak të efekteve pozitive që mund të ketë në marrëdhënien tuaj. Një gjumë i mirë pranë të dashurit tuaj sjell afërsi emocionale, siguri dhe mirëqenie. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të ndani preferencat tuaja të gjumit me partnerin tuaj. Në këtë mënyrë mësoni nëse partneri është një person që zgjohet herët ose rri shumë vonë zgjuar, nëse jeni një adhurues i temperaturave të ftohta të natës, ose nëse flini me dritë ndezur, këto do t’ju ndihmojnë të merrni disa masa paraprake.

Zakonet e çuditshme ose bezdisëse

Ai mund të jetë shumë krijues me gjetjen e vendeve të reja për të lënë çorapët e tij çdo ditë. Ajo mund të shijojë një bisedë në mëngjes me bimët e saj ose të kalojë kohë në tualet me macen në prehër. Të gjithë kemi disa zakone të çuditshme të vogla që janë vetëm pjesë të personalitetit tonë dhe nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Të jetoni së bashku përfshin rregullimin dhe kompromisin, por do të ishte më mirë të ndani këto të meta me partnerin tuaj përpara se të bëni këtë hap, në mënyrë që të dini se çfarë të prisni.

(Kosova Sot Online)