6 të metat që e bëjnë një person më tërheqës

  • 24 tetor 2019 - 13:52
6 të metat që e bëjnë një person më tërheqës

Ne, njerëzit, kemi tendencë të ndiejmë pasiguri në lidhje me papërsosmëritë tona, të cilat në të vërtetë na bëjnë unik dhe tërheqës për të tjerët. Edhe studimet pretendojnë se ‘të pranojmë të metat tona’ është një nga mënyrat më të mira për ta dashur veten dhe ato na bëjnë më tërheqës.

Ja disa nga papërsosmëritë që ju bëjnë më tërheqës.

Ju fiksoheni lehtë me gjërat.

Është mirë të duash diçka thellësisht, por kur cënohet shëndeti dhe marrëdhëniet, atëherë ky është problem. Nga ana tjetër, obsesioni mund të jetë i fuqishëm. Kur jeni të fiksuar me diçka, besoni në të me gjithë zemër. Njerëzit obsesivë e dinë që nëse mendojnë diçka, do ta bëjnë atë të ndodhë me çdo mënyrë.

Ju prireni të mbikëqyrni gjërat.

Mund të jetë problem kur u zbuloni shumë informacion njerëzve të gabuar në mjediset e gabuara. Por nëse po ndërtoni marrëdhënie të reja ose po thelloni lidhjet me njerëzit, nuk ka pse të jetë diçka e keqe. Sipas një teorie, për të zhvilluar afërsinë dhe intimitetin, shkëmbimi gradualisht i informacionit tuaj personal funksionon për bukuri. Ju mund të ndiheni të parehatshëm duke qenë të prekshëm në fillim, por me kalimin e kohës ju ndihmon që një marrëdhënie të lulëzojë.

Ju vareni nga njerëzit për t’ju mbështetur në qëllimet tuaja.

Është mirë të jesh shoku më i mirë i një personi. Por ajo që është më e madhe është kur keni dikë që t’ju mbështesë dhe brohorasë për atë në të cilën besoni. Njerëzit zakonisht nuk kërkojnë ndihmë sepse kanë frikë se kjo do t’i bëjë ata të duken të dobët, por pak e dinë se është shenjë e forcës absolute për të kërkuar ndihmë. Mos supozoni se do të bëjnë gjithçka për ju, por lërini t’ju japin mbështetjen që ju nevojitet.

Ju pëlqejnë thashethemet.

Pothuajse të gjithë i urrejnë thashethemet. Sigurisht, disa lloje thashethemesh mund të jenë të dëmshme, por studimet pretendojnë krejt të kundërtën. Disa lloje thashethemesh janë të prirura t’i shpëtojnë njerëzit nga dëmtimi duke i paralajmëruar ata për njerëzit e këqij ose situatat. Thashethemet mund të duken të vogla në radhë të parë, por mund të vijnë në ndihmë duke i mbajtur viktimat e mundshme të sigurt dhe shfrytëzuesit e mundshëm të kontrolluar.

Ju mendoni për veten, në një mënyrë që disa mund të konsiderojnë të pasjellshëm.

Ndonjëherë nuk ndjen se duhet të takosh njerëz, të kesh një punë të caktuar, të zhvendosesh në një qytet të ri, ose të thuash po, sepse i jep përparësi vetes. Gjëja më e mirë që mund të keni është koha juaj dhe jo paratë tuaja. Pra, bëhuni egoist dhe të pamëshirshëm nëse dikush nuk është i denjë për kohën dhe energjinë tuaj. Ju nuk mund t’u pëlqeni të gjithëve, ju jeni një njeri, jo një kaush akulloreje.

Ju i merrni gjërat ngadalë.

Njerëzit janë gjithmonë në nxitim për t’i bërë gjërat. Marrin pjesë në ahengje të panumërta, duke biseduar me sa më shumë njerëz, etj. Ju nuk jeni në gjendje ta realizoni këtë. Ju jeni mësuar të shijoni jetën tuaj duke i marrë gjërat ngadalë. Ju përqendroheni të bisedoni me disa njerëz, të bëni një sasi të caktuar pune dhe të punoni në mënyrën më të mirë për të arritur qëllimet tuaja. Ju i jepni përparësi cilësisë mbi sasinë për të pasuruar jetën tuaj.

(Kosova Sot Online)