Disa mite të gabuara rreth tradhtisë së grave

  • 02 dhjetor 2019 - 10:12
Disa mite të gabuara rreth tradhtisë së grave

Gratë tradhtojnë për arsye emocionale
Kur gratë tradhtojnë është e thjeshtë të supozosh që ato arritën deri këtu pasi kanë probleme me lidhjen e tyre dhe dikush tjetër i bëri të binin në dashuri. Kjo nuk është gjithnjë e vërtetë. Tradhtia është emocionuese si për burrat ashtu dhe gratë, si fizikisht ashtu edhe emocionalisht.

Gratë kur tradhtojnë krijojnë lidhje, jo thjesht për seks të rastësishëm
Nuk është e thënë se kur femrat tradhtojnë partnerin s’e bëjnë për seks. Gratë gjithashtu kanë nevojë për varietet në jetën e tyre seksuale po aq shumë sa edhe burrat.

Gratë janë më pak aventuriere se burrat
Ky mbetet thjesht një steriotip! Kërkimet kanë arritur në përfundimin se vajzat në të 20-at e tyre janë shumë aventuriere edhe se meshkujt.

Monogamia është më e thjesht për gratë
Monogamia mund të jetë sfidë më vete edhe për gratë, madje në shumicën e rasteve mund të jetë edhe më e vështirë se ç’është për burrat.

Të tilla mite duhet të redukohen, për ta kuptuar siç duhet seksualitetin femëror dhe për të zhdukur këto steriotipe që si burrat edhe gratë kanë rreth tradhtisë, seksit, apo monogamisë.

(Kosova Sot Online)