Nëse grindeni vazhdimisht më partnerin, mësoni se çfarë tregon shkenca për këtë fakt

  • 11 shkurt 2020 - 08:48
Nëse grindeni vazhdimisht më partnerin, mësoni se çfarë tregon shkenca për këtë fakt

Sipas anketave të fundit, 44% e çifteve të martuara besojnë se; debatet më shumë se një herë në javë i ndihmojnë çiftet t’i mbajnë marrëdhëniet e shëndetshme për një kohë të gjatë. Në fakt, çiftet që grinden shpesh, por gjithnjë në mënyrë paqësore, kanë më shumë të ngjarë të qëndrojnë së bashku, sepse për post keqkuptimeve të vogla, ata e dinë që dashuria e tyre është e sinqertë. 

Bright Side na tregon pse zënkat herë pas herë mund të jenë të shëndetshme për lidhjen tuaj:

Debatet janë një shenjë e një marrëdhënie të pjekur

Shmangia e vazhdueshme e konfliktit nuk është pa dyshim mënyra më e mirë për të krijuar një marrëdhënie afatgjatë. Përkundrazi, nëse jeni në gjendje të flisni qartë kur debatoni, do të thotë që jeni gati ta çoni dashurinë tuaj në një nivel tjetër. Njerëzit e pjekur nuk drejtohen me sulme personale dhe as nuk bërtasin. Përkundrazi, ata përpiqen të arrijnë një kompromis dhe të përmirësojnë marrëdhëniet e tyre me ndihmën e një argumenti të shëndetshëm.

Zenkat do të thonë të bëni kujdes

Sigurisht, do të ishte shumë më e lehtë të bënit një sy të verbër dhe t’i toleronit zakonet e këqija të partnerit. Mirëpo, nëse i përballoni të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet për të marrë një rezultat më të mirë në të ardhmen, atëherë kjo është një shenjë e madhe e dashurisë së vërtetë.

Me fjalë të tjera, të argumentosh do të thotë se je më i përkushtuar. Vetëm mos harroni – sa shpesh grindeni me prindërit ose motrat tuaja? E njëjta gjë vlen edhe për partnerin tuaj: nëse grindeni shumë dhe gjithmonë e kapërceni atë, kjo do të thotë se dashuria juaj i mund edhe debatet e tilla.

Komunikimi bëhet më i lehtë

Për të krijuar besim në marrëdhënien tuaj, nuk duhet të heshtni. Përkundrazi, është e nevojshme t’i flisni me partnerit me një mendje të hapur, duke marrë përgjegjësinë për veprimet tuaja dhe të dëgjoni me kujdes njëri-tjetrin. Meqenëse grindja është një nga format kryesore të komunikimit dhe më e sinqerta, me të vërtetë ndihmon për të përshpejtuar ndjenjat e intimitetit, besimit dhe lidhjes dhe për të mësuar partnerin tuaj se si të komunikojë me ju në një mënyrë më produktive.

Zënkat janë një shenjë e një marrëdhënieje të shëndetshme

Psikologët besojnë se ekzistojnë 7 pika kryesore për një marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtur, dhe debati është një prej tyre. Në fakt, nëse një çift nuk debaton kurrë, kjo mund të jetë një shenjë se diçka nuk është në rregull me ta. Argumentimi i ndihmon çiftet të rishqyrtojnë vlerat dhe ndjenjat e tyre duke adresuar dhe diskutuar gjërat që janë të rëndësishme për ta. Sidoqoftë, debati juaj duhet të jetë i shëndetshëm dhe joluftarak – gjithmonë përpiquni të tregoni pikat tuaja pa ngritje zëri.

(Kosova Sot Online)