Përfitimet e jashtëzakonshme shëndetësore që vinë nga masturbimi

  • 12 shkurt 2020 - 17:06
Përfitimet e jashtëzakonshme shëndetësore që vinë nga masturbimi

Organet janë një fenomen shumë i zakonshëm njerëzor.

Përfitimet e shëndetit fizik dhe mendor janë hulumtuar shpesh si rezultat, dhe megjithatë, ka ende shumë për t’u mësuar se si trupat dhe truri reagojnë ndaj kimikateve dhe hormoneve të lëshuara gjatë dhe pas përjetimit të aktivitetit seksual, transmeton lajmi.net.

“Sasia e spekulimeve përkundrejt të dhënave aktuale për funksionin dhe vlerën e orgazmës është e jashtëzakonshme” shpjegon Julia Heiman, drejtoreshë e Institutit Kinsey për Kërkime në Seks, Gjini dhe Riprodhim.

Masturbimi shkakton nxitje të dopaminës, kimikat që shoqërohet me aftësinë për të ndjerë kënaqësi. Së bashku me nxitjen e dopaminës që lëshohet gjatë orgazmës, ekziston edhe një lëshim i një hormoni të quajtur oksitocinë, i cili zakonisht quhet “hormoni i dashurisë”.

Ky ngatërrim i kimikateve bën më shumë sesa përmirësimin të gjendjes emocionale. Ai gjithashtu mund të luajë një rol kryesor në uljen e stresit dhe promovimin e relaksimit.

Oksitocina ul kortizolin, i cili është hormo që është zakonisht i pranishëm (në vëllime të larta) gjatë kohës së ankthit, frikës, panikut ose shqetësimit.

(Kosova Sot Online)