Sa kohë duhet për ta bërë një femër të arrijë orgazmën?

  • 19 shkurt 2020 - 11:19
Sa kohë duhet për ta bërë një femër të arrijë orgazmën?

Seksi i rregullt depërtues nuk është rruga më efektive për një kulm femëror.

Sa kohë kërkon vërtet një grua për të arritur orgazmën? Një veprimtari seksuale mjaft e veçantë merr 13.46 minuta, raporton “Metro”.

Një studim i botuar në Gazetën e Mjekësisë Seksuale hodhi një vështrim se sa zgjat tek gratë heteroseksuale në marrëdhënie për të arritur orgazmën.

Gjatë tetë javëve, 645 gra me një moshë mesatare, 30 përdorën një kronometër për të matur se sa kohë u desh që të fillojë një orgazëm. Kohët silleshin midis 12.76 minutave deri në 14.06 minuta, megjithëse 17% e grave të studiuara kurrë nuk kanë përjetuar orgazëm.

Vetëm 31.4% e grave që përjetuan orgazma ishte për shkak të depërtimit. Format e stimulimit oral dhe të tjerë janë shumë më të rëndësishme kur bëhet fjalë për zbutjen.

Arritja e orgazmës kërkon pak punë dhe durim, nuk duhet të presësh që kjo të ndodhë menjëherë. Merrni kohën tuaj, mos u nxitoni dhe relaksohuni, shijoni udhëtimin, jo vetëm destinacionin.

(Kosova Sot Online)