LE FIGARO (1929) / SËMUNDJA E STOMAKUT E MBRETIT ZOG SI PASOJË E PUNËS SË KONSIDERUESHME TË REALIZUAR PREJ TIJ

  • 06 dhjetor 2018 - 18:44
LE FIGARO (1929) / SËMUNDJA E STOMAKUT E MBRETIT ZOG SI PASOJË E PUNËS SË KONSIDERUESHME TË REALIZUAR PREJ TIJ

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 Dhjetor 2018

 

“Le Figaro” ka botuar, të hënën e 14 janarit 1929, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me gjendjen shëndetësore të mbretit Zog, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Gjendja shëndetësore e mbretit të Shqipërisë

 

Tiranë, 13 janar.

 

Mbreti Zog, i cili për njëfarë kohe ka vuajtur nga një sëmundje e lehtë në stomak, është ekzaminuar nga dy mjekë vjenezë, specialistë të sëmundjeve të brendshme, Zotërinjtë Richard Bauerxet dhe Holzknecht.

 

Këta të dy kanë deklaruar se kjo sëmundje e stomakut vinte si pasojë e punës së konsiderueshme të realizuar nga sovrani dhe mungesës së ushtrimit (fizik) prej tij.

 

https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1929-semundja-e-stomakut-e-mbretit-zog-si-pasoje-e-punes-se-konsiderueshme-te-realizuar-prej-tij/

(Kosova Sot)