- Femra - Kosova Sot
Keni flokë të yndyrshëm: Ja disa këshilla që ndihmojnë

Keni flokë të yndyrshëm: Ja disa këshilla që ndihmojnë

Floku juaj bëhet i yndyrshëm për faktin se gjëndrat në qimen e flokut krijojnë shumë vajra natyrale. Ekzistojnë shumë arsye për këtë: Trashëgimia (floku i hollë dhe i dobët). Çrregullimet hormonale shkaku i ciklit menstrual apo përdorimit të kontraceptivëve oral. Stresi Hani ushqim të dëmshëm e të yndyrshëm, Mënyra të kujdesshme të kujdesit ndaj flokëve, si dhe preparatet për flokë. Krehja e tepërt / e shpeshtë (yndyrën e flokut e dërgoni nga rrënja deri te majat e flokut). Koha e lagësht Kalimi i shpejtë me gishtërinj nëpër flokë. Shumica kanë telashe me flokun e yndyrshëm deri në atë masë që duket e yndyrshme pak orë pasi i kanë shpëlarë. Për fat të keq, atëherë duhet ta lani flokun çdo ditë, sepse jo vetëm që në mënyrë vizuale duket keq, por ka edhe aromë specifike. Për fat të keq, pastrimi përditë i flokut nuk është aspak praktike, shamponi irriton flokët, që nxit ende sekretim të gjëndrave yndyrore.

Si ta shpëlani flokun

 Kur të blini shamopn kërkoni atë për flokë të yndyrshëm ose volum. Shampotë kundër flokut të yndyrshëm kanë më pak kemikate sesa ata me prodhime të vjetra. Shpëlani flokun në ujë të vakët, mos përdorni regjenerator për flokë, aplikojeni vetëm në majë të flokut. Teksa e lani flokun e krihni më pak.

(Kosova Sot)

12 orë e 11 minuta më parë
21/02/19