Të rinjtë preferojnë të duken sa më natyralë

  • 21 qershor 2019 - 08:15
Të rinjtë preferojnë të duken sa më natyralë

Gjenetrata Z, që përfshinë personat e lindur pas vitit 1995, gjithnë e më shumë janë duke preferuar produkte kozmetike nnatyrale.

Kjo gjeneratë mban fuqi të pabesueshme blerëse.

Deri në vitin 2020, do të ketë rreth 2.6 miliardë persona të Gjeneratës Z në planet, duke shpenzuar rreth 44 miliardë dollarë.

Të rritur me internet, ata kanë një prani të fuqishme në mediat sociale, duke modeluar mënyrën se si brendet reklamojnë produktet e tyre – madje edhe si i dizajoninë ato.

Një studim i realizuar së fundmi nga Viacom zbuloi se tetë në dhjetë persona të gjeneratave të reja përcaktojnë trendin e bukurisë si “të qenit vetja”

Ky nuk është lajm për markat e kozmetikës, të cilat gjithnjë e më shumë investojnë në produkte më të larmishme që tregtohen për rritjen e bukurisë natyrore.

Disa nga historitë më të mëdha të suksesit kozmetik në pesë vjetët e fundit përfshijnë balsamet e buta të Glossier, regjimet koreane, Fenty Beauty e Rihannës me një gamë të gjerë të toneve të lëkurës bazë dhe Kim Kardashian me kremra të trupit.

E njëjta gjë është parë edhe në ushqimin, veshmbathjen dhe paketimin.

(Kosova Sot Online)