Përfitimet/ Nga sot, flokët duhet t’i lani me ujë të ftohtë

  • 09 korrik 2019 - 12:52
Përfitimet/ Nga sot, flokët duhet t’i lani me ujë të ftohtë

Shumicës prej nesh na është kur kemi thënë të vegjël se nuk duhet t’i lajmë flokët me ujë të ftohtë sepse zëmë morra. Por të lash flokët me ujë të ftohtë ka një sërë përfitimesh. Nëse doni të keni flokë të shëndetshëm, më pak të ngatërruar dhe më të shndritshëm mos shpenzoni para pa fund për shampo.

Ju do t’i arrini të gjitha këto thjesht duke i larë flokët me ujë të ftohtë. Larja me ujë të ftohtë bën që floku juaj të ruaj shkëlqimin sepse uji ftohtë nuk dëmton fijet e flokut dhe i bën ato të duken më të buta dhe më të shkëlqyeshme. Kur i lani flokët me ujë të nxehtë, fijet flokut ngatërrohen dhe prishen sepse uji i ngrohtë u heq lagështirën flokëve. 

Kurse uji i ftohtë nuk u heq lagështirën flokëve, pra nuk i than plotësisht ata dhe nuk u heq të gjithë yndyrën natyrale. Ndaj sa më shumë lagështirë, më pak flokë të ngatërruar. Gjithashtu uji i ftohtë mbyll poret e lëkurës së kokës, duke parandaluar futjen e papastërtive në brendësi. Por nëse e keni të pamundur t’i lani flokët me ujë të ftohtë, atëherë të paktën përpiqu t’i shpëlani me ujë të ftohtë pas larjes sepse edhe kjo ndihmon.

(Kosova Sot Online)