Mënyra të ndryshme depilimi që janë shpëtim për çdo grua

  • 16 korrik 2019 - 08:05
Mënyra të ndryshme depilimi që janë shpëtim për çdo grua

Heqja e qimeve sidomos tani në verë është faktori më i bezdisshëm i këtij sezoni. Ka kaq shumë metoda të ndryshme të heqjes së tyre, por shumica të marrin kohë, e madje janë edhe të kushtueshme dhe të dhimbshme. E megjithatë, ne zgjedhim t'i bëjmë gjithsesi. Por nëse je dikush që shqetësohet veçanërisht nga sa shpesh ju duhet të depiloheni ose sa e dhimbshme është koha të merrni parasysh opsionet e tjera të heqjes së qimeve. Ndoshta do të preferonit diçka pak më të ëmbël, diçka pak më të përhershme...Zgjedhja është në dorën tuaj!

Me brisk

Shumica prej nesh ndoshta janë të njohura me këtë opsion, por heqja e qimeve jo nga rrënja, por në niveli ne lëkurës nuk është ndonjë metodë fort efikase. Madje, ju rrezikoni të prisni veten pa dashje. Ama duhet ta pranojmë! Nga shpejtësia shumë vajza e praktikojnë. Sa zgjat? Për shkak se qimet hiqen vetëm në nivelin e lëkurës, zakonisht dalja sërish e tyre fillon pas një deri në tre ditë.

Krem depilues

Heqja e qimeve sidomos tani në verë është faktori më i bezdisshëm i këtij sezoni. Ka kaq shumë metoda të ndryshme të heqjes së tyre, por shumica të marrin kohë, e madje janë edhe të kushtueshme dhe të dhimbshme. E megjithatë, ne zgjedhim t'i bëjmë gjithsesi. Por nëse je dikush që shqetësohet veçanërisht nga sa shpesh ju duhet të depiloheni ose sa e dhimbshme është koha të merrni parasysh opsionet e tjera të heqjes së qimeve. Ndoshta do të preferonit diçka pak më të ëmbël, diçka pak më të përhershme...Zgjedhja është në dorën tuaj!

Me brisk

Shumica prej nesh ndoshta janë të njohura me këtë opsion, por heqja e qimeve jo nga rrënja, por në niveli ne lëkurës nuk është ndonjë metodë fort efikase. Madje, ju rrezikoni të prisni veten pa dashje. Ama duhet ta pranojmë! Nga shpejtësia shumë vajza e praktikojnë. Sa zgjat? Për shkak se qimet hiqen vetëm në nivelin e lëkurës, zakonisht dalja sërish e tyre fillon pas një deri në tre ditë.

Krem depilues

Kremet depiluese punojnë duke i përhapur edhe më shumë qimet në lëkurë. Kur bëhet fjalë për qime të ashpra, ato nuk janë shumtë efektive. Sa zgjat? Për shkak se qimet hiqen pak nën nivelin e lëkurës, zakonisht ato fillojnë të rriten pas një deri në tre ditë.

Dylli

Ky është një nga opsionet më të dhimbshme sepse përfshin heqjen e qimeve nga rrënja, gjithashtu zgjat më shumë. Kjo metodë punon duke aplikuar dyllin në lëkurë, pastaj ai tërhiqet fort nga lëkura dhe kështu ju i keni hequr me rrënjë qimet tuaja. Procedura është relativisht e shpejtë, kështu që edhe sipërfaqet më të mëdha si këmbët mund të bëhen në një kohë të shkurtër. Megjithatë, për shkak se dylli ka nevojë për gjatësi, ndaj qimet duhet të jenë pak të gjata para depilimit.  Sa zgjat? Pas depilimit, zakonisht zgjat rreth tre deri në gjashtë javë që qimet të rriten përsëri.

Sheqeri

Sa i dhimbshëm është? Ashtu si dylli, qimet që hiqen me sheqer kanë pak dhimbje. Por, ku ngjitja bëhet mirë me lëkurën dhe qimet tërhiqen në kohë, dhimbja vjen më e reduktuar. Sheqeri digjet, lihet pak të ftohet, më pas formohet një masë homogjene e lëngshme dhe atë e përhapim më pas në lëkurë dhe e tërheqim. Sa zgjat? Ashtu si depilimi, zakonisht merr tre deri në gjashtë javë për t'u kthyer qimet.

Laseri

Largimi i flokëve me laser është një opsion afatgjatë që përfshin shkatërrimin e rrënjëve me dritë. Ky opsion mund të jetë i përhershëm, por zakonisht vetëm zvogëlon sasinë e flokëve dhe e bën atë më të hollë dhe më të lehtë. Ajo punon më mirë në flokë të errët dhe lëkura të lehta, megjithëse laseri zbulon pigmentin. Kjo do të thotë se nuk do të heqë flokët e bardhë apo bjondë në mënyrë efektive dhe mund të djegë lëkurën e errët. Heqja e qimeve me laser zakonisht merr rreth gjashtë deri në 12 sesione për rezultate optimale. Dhe në sajë të teknologjisë, tani ekziston mundësia për të kryer laserin e heqjes së qimeve në komoditetin e shtëpisë tuaj. Sa zgjat? Mund të shpëtoni për një vit nga qimet.

Elektroliza

Kjo është e vetmja formë e miratuar nga FDA për heqjen e përhershme të qimeve. Ajo punon duke shkatërruar rrënjën e çdo qimeje në folikul me një rrymë elektrike. Dhe ndërsa heqja e laser nuk është gjithmonë alternativa më e mirë për disa lloje të qimeve ose lëkurës, elektroliza mund të funksionojë për çdo vajzë apo grua. Ju do të shihni rezultate më të shpejta në zona më të vogla si fytyra ose bikini se sa në zona më të mëdha si krahët ose këmbët. Sa zgjat? Nëse ndjekni me të gjitha sesionet e kërkuara, rezultatet mund të jenë të përhershme.

(Kosova Sot Online)