Mënyra sesi ju lani dhëmbët zbulon shumë nga cilësitë tuaja

  • 30 janar 2020 - 09:02
Mënyra sesi ju lani dhëmbët zbulon shumë nga cilësitë tuaja

Të gjithë pajtohen që të kesh higjienë të mirë orale është thelbësore. Kjo padyshim përfshin kujdesin për dhëmbët tuaj dhe më pas larjen e tyre çdo ditë. Sidoqoftë, ne jo të gjithë e bëjmë në të njëjtën mënyrë dhe kjo padyshim që mund të zbulojë disa veçori të personalitetit tonë. Këtu janë disa mënyra shumë të zakonshme për të larë dhëmbët dhe profilet psikologjike që korrespondojnë.

1.Larja e shpejtë

Metoda juaj: furça juaj e dhëmbëve është një raketë me shpejtësi të lartë për të përfunduar sa më shpejt që të jetë e mundur. Për ju, koha nuk është një faktor preciziteti ose obsesiviteti, ka gjëra shumë më të rëndësishme dhe urgjente për të bërë!

Ajo që zbulon për personalitetin tuaj: ju jeni ndoshta lloji i personit që e konsideron mërzinë si gjëja më e keqe që mund t’ju ndodhë në këtë jetë, është padyshim obsesioni juaj. Nuk ju pëlqen rutina, keni nevojë për lëvizje dhe stimulim në gjithçka që bëni.

2.Larja e fortë

Metoda juaj: shpesh konstatoni se një pjesë e dhëmbëve tuaj është pastruar më mirë se një tjetër dhe kjo vjen për shkak të faktit të thjeshtë që ju bëni ditën gjatë larjes së dhëmbëve, mjaftueshëm për të larë furçën edhe për 5 minuta. Një problem që mund të lindë, ose sepse shqetësoheni për diçka ose sepse po mendoni për gjëra të panevojshme, siç është ajo që duhet të hani për darkë.

Çfarë zbulon për personalitetin tuaj: ju jeni një person plot imagjinatë, por edhe me kreativitet, i cili ju lejon të krijoni gjëra të pabesueshme. Sidoqoftë, shpesh e keni kokën diku tjetër, kështu që nuk është për t’u habitur që të dilni nga shtëpia dhe më vonë të kuptoni se keni harruar çelësat brenda.

3.Larja e përpiktë

Metoda juaj: ju jo vetëm që merrni kohën për të larë dhëmbët, por gjithashtu e dini se është e rëndësishme të trajtoni çdo pjesë të dhëmbëve tuaj me mirësi dhe dashuri. Është e qartë për ju, buzëqeshja juaj duhet të jetë perfekte pas çdo larje!

Çfarë zbulon për personalitetin tuaj: kaosi është armiku juaj më i keq, prandaj sigurohuni që të keni sa më shumë kontroll mbi gjërat e ndryshme në jetën tuaj, ose mund të mos ndjeheni mirë. Çfarëdo që mund të ndodhë në botë, gjëja më e rëndësishme është që ju të kontrolloni, ndër të tjera, higjenën tuaj dentare dhe kjo është e paçmueshme për ju.

4.Larja e ndërgjegjshme

Metoda juaj: nuk do të ishte ekzagjerim të thuash që lani dhëmbët me saktësi kirurgjikale, pa harruar gjuhën tuaj. Po, jo vetëm që mendoni për këtë, por e bëni atë çdo ditë, një veçori që është shumë e rrallë për të thënë të vërtetën.

Ajo që zbulon për personalitetin tuaj: gjithçka duhet të jetë katrore në jetën tuaj, organizimi është fjalëkalimi që mbretëron suprem. Ju nuk keni frikë nga detyra dhe përgjegjësia, gjë që ju bën, ndër të tjera, në përgjithësi një person të besueshëm, të cilit mund t’i besoni në të gjitha rrethanat.

5.Larja me maturi

Metoda juaj: jeni i aftë të tregoni aftësi të papara kur bëhet fjalë për të optimizuar kohën që keni kaluar duke larë dhëmbët dhe nuk dini vërtet se si bëni kaq shumë gjëra.

Çfarë zbulon për personalitetin tuaj: jeni mësuar me ditë të ngarkuara dhe teste të stërholluara të motit. Pavarësisht nëse janë takime, takime të rëndësishme apo edhe jeta juaj personale, e gjithë kjo ju ka bërë që të dëshironi të mos humbni një minutë të vetme duke bërë diçka joproduktive. Ju pëlqen të lini presionin në fund të ditës falë një aktiviteti që ju pëlqen, siç është sporti.

(Kosova Sot Online)