Çfarë duhet të dini për flokët tuaj që të vetë-pastrohen?

  • 25 prill 2020 - 10:59
Çfarë duhet të dini për flokët tuaj që të vetë-pastrohen?

Shprehja “gjëra të mira vijnë për ata që presin” vlen vërtet kur bëhet fjalë për flokët.

Për shumicën e njerëzve, përmendja e flokëve “vetë-pastruese” sjell vizione të një barre të tmerrshme, të yndyrshme dhe me erë të keqe.

Dhe e vërteta është se është rasti për disa javë, por ata që këmbëngulin do të shpërblehen me flokë të shëndetshëm. Izolimii është pra një mundësi e përsosur për ta provuar këtë.

Adam Jones, nga Live True London, thotë se njerëzit zgjedhin vetë-pastrimin si një alternative natyrore për kimikatet më të ashpra që gjenden në produktet e flokëve. Ai i thotë Metro: “Kimikatet në produktet e flokëve, megjithëse janë përmirësuar shumë ende përmbajnë kimikate që heqin kokën tonë nga të gjitha vajrat e saj natyralë, prandaj stimulojnë kokës të prodhojë edhe më shumë vaj që i bën flokët tanë të yndyrshëm”.

Dr Aragona Giuseppe, një mjek i përgjithshëm dhe këshilltar mjekësore, thotë se si shumica e gjërave në trupin e njeriut, flokët janë natyrisht të vetë-mjaftueshëm dhe do të pastrojnë vetën.

“Vetë-pastrimi lejon që vajrat natyrale të flokëve të rimbushin dhe riekuilibrojnë, si dhe t’i japin asaj një pushim nga kimikatet e ashpra që gjenden në shampon të cilat priren të zhveshin flokët e vajrave të tij natyralë”, thotë Dr Aragona.

Lënia e flokëve tuaj për të pastruar vetë duket si një skenar mjaft ëndërrimtar, por ekspertët thonë se nuk është zgjidhja e duhur për të gjithë.

(Kosova Sot Online)