Disa mënyra për t’u kënaqur gjatë vetizolimit

  • 30 prill 2020 - 15:27
Disa mënyra për t’u kënaqur gjatë vetizolimit

Nëse jeni si shumica e njerëzve të planetit, tani ju po kaloni shumë kohë brenda shtëpisë tuaj.

Dhe ndërsa masat për distancimin shoqëror janë mënyra përgjegjëse për të ngadalësuar përhapjen e COVID-19, nuk është shumë kënaqësi të ulesh rreth shtëpisë gjatë gjithë ditës. Në të vërtetë, shumë njerëz kanë filluar të ndiejnë mërzitje të madhe apo edhe depresion si rezultat i bllokimit nga Coronavirusi.

Këtu janë disa mënyra interesante për të kaluar kohën gjatë izolimit të COVID-19:

Lexo një libër

Asnjëherë nuk ka qenë një kohë më e mirë për të përfunduar listën tuaj të leximit sesa tani. Jo vetëm që leximi mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të hequr mendjen nga situata aktuale, por gjithashtu mund të forcojë imagjinatën dhe fjalorin tuaj. Plus, madje mund të fillonit një klub librash me miqtë tuaj dhe të lexoni të njëjtat libra në të njëjtën kohë. Një libër është një dhuratë e shkëlqyer për veten ose të tjerët.

Dëgjo muzikë

Shpesh, njerëzit dëgjojnë muzikë ndërsa ata janë duke bërë diçka tjetër – duke shkruar email, duke ushtruar ose pastruar. Por, tani, ju duhet të shfrytëzoni mundësinë për të dëgjuar muzikën më nga afër. Shkarkoni një album dhe dëgjojeni gjatë gjithë kohës. Dhënia e vëmendjes së plotë të muzikës mund t’ju ndihmojë ta vlerësoni më shumë. Konsideroni të dëgjoni përsëri një album klasik ose t’i jepni një mundësi ose zhanri një artisti të ri. Muzika do t’ju ndihmojë të mbani gjërat të freskëta dhe t’ju ndihmojnë të mbani optimizëm.

Trajtoni një projekt për përmirësimin e shtëpisë

Përmirësimi i shtëpisë tuaj, madje edhe duke kryer një pastrim të thellë, ka të ngjarë të ngre disponimin tuaj. Përdorni kohën tuaj të lirë për të mbjellë një kopsht, pastroni bodrumin tuaj, ose madje jepni tërë shtëpisë tuaj një lyerje të freskët me bojë.

(Kosova Sot Online)