Nëse je shtatzënë, këtë gjë nuk duhet ta lësh kurrë mënjanë!

  • G.G /
  • 17 prill 2021 - 10:42
Nëse je shtatzënë, këtë gjë nuk duhet ta lësh kurrë mënjanë!

Nëse je shtatzënë, ka shumë gjëra që mendon për shëndetin e vetes dhe të foshnjës, duke filluar që nga gjumi në orën 22.00 (ndonëse këshillohet të flesh pas orës 19.00). Por një gjë që mund të mos e kesh bërë, si shumë nëna shtatzënë, është lëvizja: thjeshtë ecja.

Kjo është diçka që kurrë nuk duhet ta lësh mënjanë.

Gjej gjithmonë pak kohë për veten. Mbaje në kokën moton “koha ime” dhe shpenzo të paktën 45 sekonda për të shkuar në tualet. Dhe pak kësaj edhe disa minuta të tjera për të bërë këto:

2 minuta: Laj dhëmbët. Ka kaluar ora 11 dhe akoma nuk e ke bërë këtë? Mos u mërzit. Në fund të fundit, kjo është një kohë e gjitha për veten.

20 minuta: Ushqehu vetë dhe fëmijën. Para se të dalësh jashtë, ha pak, por pa e ngarkuar shumë stomakun aq sa të të pengojë për lëvizjen.

1 minutë: Kontrollo motin. Ndoshta ke nevojë për një kapelë.

4 minuta: Vishu me veshjet më të rehatshme të mundshme që të ndihesh mirë dhe lehtë.

2 minuta: Merr çantën, sendet që të duhen dhe drejtohu nga dera.

2 minuta: Nga të gjitha këto lëvizje, ndoshta ke nevojë të shkosh edhe një herë në tualet. Sepse mund të jesh në gjysmë të rrugës dhe kujtohesh që je jashtë tashmë.

2 minuta: Lër gjithçka dhe nisu drejt derës.

(Kosova Sot Online)