Shenjat e zodiakut që kanë kujtesën më të mirë

  • E.K /
  • 04 July 2022 - 10:48
Shenjat e zodiakut që kanë kujtesën më të mirë

Ne të gjithë njohim dikë, mendja e të cilit nuk ruan shumë nga informacionet e rëndësishme që i vijnë. Nga ana tjetër, disa kujtojnë detaje të parëndësishme që të tjerët as që i vënë re

Akrepi

Pjesëtarët e kësaj shenje kanë një kujtesë të shkëlqyer si për emocionet ashtu edhe për faktet, gjë që i vendos në krye të kësaj liste. Kjo është edhe një nga arsyet kryesore pse nuk është e mençur t’i zemërojmë.

Akrepat mund të kujtojnë ngjarje që datojnë disa dekada më parë. Ata shkëlqejnë veçanërisht nëse dikush kundërshton kërkesën e tyre për borxhin ose i sfidon ata duke pretenduar se ata kujtojnë diçka më mirë se ata. Ata madje kujtojnë detaje nga fëmijëria, kështu që edhe në moshë madhore zemërohen kur kujtojnë dikë që u ka vjedhur një lodër ose i ka quajtur me emër të shëmtuar.

Gaforrja

recommended by

HERBEAUTY

12 Sesame Oil Benefits That Will Make You Want To Try It

LEARN MORE

Kujtesa e tyre është më shumë e specializuar në emocione dhe mbresa sesa në të dhëna faktike, megjithëse janë mjaft të mira edhe në këtë drejtim.

Kujtimi i një ngjarjeje u krijon atyre lidhje me të tjerët dhe më pas me të tjerët, në mënyrë që ata të jenë në gjendje të rindërtojnë tërë jetën e tyre duke u nisur nga një përvojë e kujtuar.

Bricjapi

Ata shkëlqejnë në memorizimin e të dhënave, për shembull emrat, datat, rezultatet, listat dhe përgjithësisht numrat dhe shkronjat. Ata e mbajnë mend mirë se kush i ka ndihmuar dhe i ka qëndruar pranë kur kanë nevojë, e aq më mirë kush ka qenë kundër tyre, kush i ka zhgënjyer apo i ka mashtruar.

Kujtimi i gjatë i përvojave të këqija i bën Bricjapët një armik të pakëndshëm, në rangun e Akrepit.

Demi

Demi i mban kujtimet për një kohë të gjatë dhe kujton përvoja kryesisht të këndshme – festa, udhëtime, takime dashurie, blerje të sendeve të shtrenjta. Janë lloje vizuale, kështu që mund të përshkruajnë grafikisht shumë detaje.

Edhe pse ata kanë një tolerancë të lartë ndaj zemërimit dhe urrejtjes, kushdo që e kalon atë prag mund të llogarisë në faktin se Demi nuk do ta harrojë atë për gjithë jetën.

(Kosova Sot Online)