Disa mënyra për t’u bërë më fleksibël në jetë

  • G.G /
  • 26 September 2022 - 11:24
Disa mënyra për t’u bërë më fleksibël në jetë

Në jetë ka sfida dhe probleme që do t’ju testojnë vërtet. Dhe nëse nuk jeni në gjendje të përshtateni me to, do ta keni të vështirë të kapërceni problemet tuaja dhe të arrini qëllimet tuaja. Ju madje mund të mos arrini të gjeni jetë të lumtur.

Kjo është një arsye e mirë për të filluar të rimendoni se si jeni tani dhe si mund të punoni për t’u bërë më fleksibël në jetë.

Më poshtë janë disa nga këshillat më efektive që mund të provoni:

Të bëhesh fleksibël nuk ndodh brenda natës. Shtytja e tepërt në fakt mund t’ju kthejë prapa. Ngjashëm me përkuljen fizike, mund të dëmtojë gjithashtu.

Në vend që të nxitoni, filloni duke provuar gjëra të reja në kohën tuaj të lirë. Ndryshoni ambientin tuaj dhe zgjidhni një vend tjetër për të ngrënë ushqim për drekë.

Mos harroni ndjesinë e hapjes ndaj diçkaje të re dhe të ndryshme. Mbajeni këtë ndjenjë në mendje dhe mund t’ju kalojë çdo ndryshim të paparashikuar të ngjarjeve ose një ftesë të papritur.

Kur angazhoni imagjinatën tuaj dhe aftësitë për zgjidhjen e problemeve, është si të stërvitni dhe përgatitni trurin tuaj për t’u përshtatur me situata të ngadalta ose të papritura të jetës.

A është lista juaj e detyrave jashtëzakonisht e ngarkuar me detyra? A arrini të trajtoni gjithçka në atë listë?

Ndoshta po, por me çmimin e të qenit i mbërthyer në një gjendje të vazhdueshme “duhet”. Dhe nëse thoni vazhdimisht “-por unë duhet ta bëj këtë gjë”, të qenit spontan mund të jetë tepër stresues. Madje mund ta keni të vështirë të përshtateni me ndryshimet e papritura që duhet të bëni në orarin tuaj.

Gjërat që duhet të bëni: Krijoni një seksion në listën tuaj të detyrave që do të përfshijë gjërat që duhet t’i plotësoni absolutisht para ditës së nesërme.

Nëse rutina juaj ekzistuese po ju bën të ndiheni të mërzitur, ndoshta është koha e duhur për të ndryshuar gjërat.

Jini në vëzhgim për mënyra më të këndshme ose efikase për t’i shtuar erëz ditës suaj. Mund të jetë aq e thjeshtë sa ndryshimi i mëngjesit ose shtimi i një produkti të ri për kujdesin e lëkurës në rutinën tuaj të natës.

(Kosova Sot Online)