Si ndryshon s*ksi në çift, pasi bëheni prindër?

  • G.G /
  • 03 October 2022 - 08:44
Si ndryshon s*ksi në çift, pasi bëheni prindër?

Shumë çifte të nënave të reja dhe baballarëve të rinj kanë frikë se seksi mund të bëhet një kujtim i largët vetëm pas lindjes së një fëmije, por a është vërtet kështu? A është e mundur të ruash intimitetin në çift pasi të bëheni prindër?

Ardhja e një fëmije është diçka “tronditëse”

Ardhja e një fëmije e kthen plotësisht jetën përmbys. Si çift jeni bërë familje dhe energjitë dhe vëmendja juaj katalizohen dukshëm me ardhjen e fundit. Por pasi të keni riorganizuar strukturën e re të familjes dhe të keni gjetur ekuilibrin e jetës suaj të re si prindër, merrni frymë dhe mbani mend se, para së gjithash, jeni (ende) çift! Një foshnjë mund të rëndojë intimitetin tuaj, veçanërisht në tre muajt e parë pas lindjes, kur nëna ende duhet të rikuperohet fizikisht dhe mendërisht. Spontaniteti i jetës suaj të dashurisë nuk është më aq i lirë dhe, ndonjëherë, ju ndjeni nevojën për të “programuar” Edhe kur kryeni marrëdhënie me partnerin tuaj. Mos u shqetësoni, mos u frikësoni, gjithçka është normale: spontaniteti kthehet herët a vonë! Shikojeni atë si një qasje të re në përpjekjen për të qenë së bashku.

Gjeni kohë për veten tuaj (me ose pa fëmijë në shtëpi)

Siç thamë, një nga pengesat më të mëdha për prindërit e rinj është të kenë privatësi. Me një fëmijë në shtëpi, gjetja e kohës për çiftin duket e pamundur. Por a është vërtet kështu? Jo, angazhohu dhe gjej kohë vetëm për të dy. Programoni një moment kushtuar tërësisht çiftit, kërkojuni gjyshërve ose të afërmve të mbajnë fëmijën tuaj për një mbrëmje ose telefononi një dado, në mënyrë që të merrni disa orë vetëm për veten tuaj dhe t’i jepni vetes pak relaksim në dhomën e gjumit. lexoni.

Gjithmonë dëgjoni nevojat e partnerit tuaj

Angazhimet e punës, familjare dhe mendimet e përditshme që turbullojnë mendjen ndikojnë në jetën tuaj të dashurisë. Dhe mund të ndodhë që edhe dëshira seksuale të dështojë. Një mënyrë efektive për të kapërcyer këtë vështirësi është të flasësh. Merrni pak kohë për të dëgjuar njëri-tjetrin, hapuni me partnerin tuaj dhe tregoni se çfarë po ndodh me ju.

Edhe nëse nevojat tuaja janë të kundërta, ndihma e ndërsjellë do t’ju çojë të krijoni një marrëdhënie të mirë në çift, pikënisja e vërtetë për të pasur një jetë seksuale të plotë. Nëse koha po mbaron, është thelbësore që sasia e atyre momenteve të vogla të shndërrohet në cilësi.

(Kosova Sot Online)