Rojtari i plazhit - Kulturë - Kosova Sot
Rojtari i plazhit

Rojtari i plazhit

KRITIKË E FILMIT 'WONDER WHEEL

Në rolet kryesore paraqiten Kate Winslet dhe Justin Timberlake

Filmi më i ri i Woody Allen-it, me titull "Wonder Wheel", risjell punën e vjetër periodike të regjisorit. Kjo melodramë e vitit 1950 kësaj radhe vjen me aktoren Kate Winslet. Rekruti i fundi i Allen-it në skenë është Justin Timberlake, i cili e sjell personazhin e Mickey Rubin-it

Kate Winslet aktron si një kameriere aspak e lumtur dhe e martuar te Ishujt Koni, duke ri-imagjinuar të ardhmen e saj me personazhin e sjellë nga Justin Timberlake, në filmin e fundit të bërë nga regjisori Woody Allen. Filmi i fundit i Woody Allen, me titull "Café Society", ishte një nostalgji, duke filluar me yjet si Kristen Stewart.

Studenti i Nju-Jorkut

Filmi i tij më i ri me titull "Wonder Wheel", risjell punën e vjetër periodike të regjisorit. Kjo melodramë e viteve 1950 kësaj radhe vjen me aktoren Kate Winslet. Rekruti i fundi i Allen-it në skenë vjen Justin Timberlake, i cili e sjell personazhin e Mickey Rubin. Një student nga universiteti i Nju- Jorkut ndjek masterin në teatrin evropian, ai punon një punë verore si roje e gjallë në plazh në Ishullin Koni. Timberlake duket pikërisht se është në shtëpinë e tij në këtë periudhë. Por, ai has në vështirësi që të tregohet në rolin e artistit me aspirata, i uritur për të eksploruar gjendjen njerëzore dhe dëshirë që të zhytet në një lidhje sepse "përshtatet në jetën romantike të shkrimtarit". Si një aktor që është, Timberlake ka qenë një përdorim i mirë në filmat si "The Social Network" dhe ai "Inside Llewyn Davis". Por kurrë në fakt nuk ka treguar diçka të madhe, mirëpo me sa duket Mickey si personazh na e ofron atë si më së miri. Sikurse edhe te filmi "Café Society", bashkëpunëtorët më të vlefshëm të Allen-it, përkrah femrave në role kryesore, janë edhe kinematografi Vittorio Storaro dhe Santo Loquasto. 

Ngjarja brenda një apartamenti 

Shumica e ngjarjes zhvillohet brenda një apartamenti që ishte përdorur si shtëpi për shfaqje të frikshme, ku Ginny tani jeton me bashkëshortin e saj operator Humpty (Jim Belushi) dhe djalin nga martesa e saj e parë Richie (Jack Gore). Ginny ishte një aktore kur ishte në moshë të re dhe megjithëse vuan nga sulme e migrenës, pjesët e saj fantaziste mbijetojnë. "Meritoj më shumë se sa këtë", i thotë ajo Mickey-t. Belushi gjithmonë shfaqet me një kanatiere, është gjithmonë i acaruar, e kjo vërehet edhe më shumë kur e bija e tij Carolina (Juno Temple) shfaqet papritmas duke ikur nga bashkëshorti i saj mafioz. Kur Mickey shfaqet duke e përcjellë atë të vetme në plazh derisa një stuhi e madhe po afronte, ai menjëherë tërhiqet nga aura e saj derisa ai joshet nga bukuria e saj. Ky film ndan elemente me fabulat morale të Allen-it rreth tërheqjes midis zgjedhjes dhe fatit, si dhe me komeditë e tij me gangsterë. Të qeshura ka disa përderisa komplotet janë në përgjithësi si dembele dhe mekanike. Ginny thjesht është shumë e trishtueshme që në të kaluarën ka marrë disa vendime aspak të mira, që me kalimin e kohës sa vazhdojnë e bëhet edhe më keq. 

Notat melankolike në film 

Filmi në fakt nuk e trajton atë si më së miri, që e mban aktoren Winslet nga tregimi i ndikimit dhe kurajës emocionale të cilën edhe e meriton. Po ashtu, ka edhe disa nota melankolike për martesën e një femrës së re për një gangster, që e ka bërë për ta shijuar momentin e botës. Në këtë moment të shpejtë, Ginny duket të jetë lidhur për të. Sido që të jetë, zhgënjimi nga jeta dhe dashuria, që janë filma kujtues nga aktori dhe regjisori Allen, prej Annie Hall përmes "Vicky Cristina Barcelona", këtu gjenerojnë vetëm ngacmimin e fabrikuar. 

(Kosova Sot) 

17 orë e 51 minuta më parë
14/12/18