Dy vëllezër në KËRKIM TË BABAIT - Kulturë - Kosova Sot
Dy vëllezër në KËRKIM TË BABAIT

Dy vëllezër në KËRKIM TË BABAIT

KRITIKË FILMIT 'FATHER FIGURES'

Helen është në të shtatëdhjetat dhe të gjithë me të cilët ajo kishte shkuar kur ishte e re janë bërë gjyshër

Që kur kishin qenë fëmijë, nëna e tyre, Helen, (aktruar nga aktorja Glenn Close) atyre u kishte thënë se i ati i tyre kishte vdekur si pasojë e kancerit në zorrë, para se ata të lindnin

Aktorët e njohur, Owen Wilson dhe Ed Helms, aktrojnë dy vëllezërit që janë në kërkim të babait të tyre të vërtetë, të cilin kurrë nuk e kishin njohur më parë, në komedinë e Lawrence Sher's comedy, me rolin e Glenn Close si nëna e tyre çapkëne. Përse filmat vazhdojnë të na japin tregime për fëmijët që nuk e dinë se kush jua la nënat shtatzënë? A mos ky lloj i krizave prezanton një frikë kulturore për seksualitetin të pakontrolluar të femrave? Apo ndoshta shprehin ndjenjat e turbullta të kombit për themeluesit e tij, me ata që janë më të prirë për të na 'kthyer te rrënjët'?, cilado që është përgjigja, filmi i fundit i Lawrence Sher, me titull "Father Figures", është një shembull tipik i asaj që ngjan në të vërtetë. Duke aktruar lloje të ndryshme të personazheve që e kishin bërë edhe më përpara, aktorët e mirënjohur Owen Wilson dhe Ed Helms janë dy vëllezër që shpresojnë se do ta gjejnë të atin e tyre të cilin kurrë deri atëherë nuk e kishin takuar apo nuk e kishin njohur. Thënë drejt, ky film nga "Warners Bros" mundet të shihet një sukses për të gjithë ata që ju është preferuar ta shikojnë një film të mirë në kinema, e me gjasë ky film është një i tillë për të gjithë adhuruesit e filmit.

Tregimi i pavërtetë

Aktorët Helms dhe Wilson aktrojnë vëllezërit, respektivisht Peter, një njeri i shkurorëzuar për të cilin djali i tij mendon se është krejt "idiot" dhe Kyle, një njeri që pëlqen plazhin që u bë i pasur kur dikush ka vendosur ta pëlqejë një shishe të tij të salcës "BBQ". Që kur kishin qenë fëmijë, nëna e tyre, Helen, (aktruar nga aktorja Glenn Close) atyre u kishte thënë se i ati i tyre kishte vdekur si pasojë e kancerit në zorrë para se ata të lindnin. Kur një forcë e rastë- sishme e detyron atë ta tregojë sekretin e saj që e dinte vetëm ajo, ajo e pranon se tregimi paraprak ishte krejt gënjeshtër: Helen thjesht është në të shtatëdhjetat dhe të gjithë me të cilët ajo kishte shkuar kur ishte e re janë me gjasë janë bërë gjysh. Vëllezërit fillojnë kërkimin dhe dëgjojnë rapsoditë e njerëzve se si ishte në shtrat me femrën që ata ua tregojnë e më pas ua bëjnë me dije se ajo është nëna e tyre. 

Takimi i djaloshit me ngjyrë

Kyle dhe Peter kalojnë kilometra derisa flasin, takojnë atë duke i thënë fjalën dramatike:"Ne jemi djemtë tu". Ata madje takojnë një femër në një lokal, e cila refuzon të diskutojë për problemet. Aktorët heronj nga ky film udhëtojnë shumë, madje takojnë edhe një djalosh me ngjyrë, i cili ka nevojë për transport, por të cilit këta dy vëllezër ia kanë frikën e është vrasës serial. Kështu, ata mundohen ta detyrojnë atë të thotë se nuk është i tillë, derisa më në fund vendosin që të marrin me vete, por se e fusin në makinë nga prapa derisa ia lidhin të dy duart. Në udhëtimin e tyre, vëllezërit janë në kërkim të katër burrave, për të cilët me gjasë njëri prej tyre është i ati i tyre. Secili prej tyre në fillim heziton të flasë me ta, por ata fillojnë bisedën duke pyetur për nënën e tyre duke mos ua treguar lidhjen e tyre me të. Ata fillojnë të tregojnë për seksin që kanë bërë me të, se çfarë trupi ajo kishte, sa e bukur ishte. 

(Kosova Sot) 

4 orë e 21 minuta më parë
16/01/19