REGJISORI I FAMSHËM U INJORUA NGA AKADEMIA Përse Steven Spielberg nuk u nominua për 'Oscar' për filmin 'The Post'? - Kulturë - Kosova Sot
REGJISORI I FAMSHËM U INJORUA NGA AKADEMIA Përse Steven Spielberg nuk u nominua për

REGJISORI I FAMSHËM U INJORUA NGA AKADEMIA Përse Steven Spielberg nuk u nominua për 'Oscar' për filmin 'The Post'?

Filmi i regjisorit të falshëm, Spielberg, ishte nominuar për kategorinë "best picture", por emri i tij nuk ishte midis regjisorëve të nominuar, derisa dy nga miqtë e tij kishin thënë se ishte shumë i zemëruar.

Ishte dita e nominimeve për 'Oscar' në Los Anxhelos dhe Steven Spielberg ishte i sigurt se do të ishte në mesin e tyre, derisa një ekip me kamerë ishte pranë tij kur ishin thënë emrat 'live' të atyre që ishin nominuar. Gjërat nuk kishin shkuar siç ishin planifikuar. Miqtë e zemëruar Filmi i regjisorit të famshëm Spielberg ishte nominuar për kategorinë "best picture", po emri i tij nuk ishte midis regjisorëve të nominuar, derisa dy nga miqtë e tij kishin thënë se ishte shumë i zemëruar."Kjo është një ditë e errëtpër Hollivudin", tha njëri nga miqtë para kamerës."Fotografia më e mirë e të gjitha kohërave është bërë dhe ata nuk e kanë njohur regjisorin". Më pas kamera ishte bartur te miku i dytë. "Kush e ka bërë" pyet ai, duke iu referuar filmit "The shark"? Me 17 nominime për 'Oscarë' - shtatë prej tyre për regji dhe tri fitore, Zr. Spielberg ishte injoruar nga akademia. Armiqësia afatgjatë Disa nga ekspertët e filmit këtë e shohin si xhelozi. Të tjerët thonë se filmi i tij me titull "The Post" duket pak a shumë sikurse një film tradicional për 'Oscar', qesharak mjaftueshëm, për ta bartur atë në vendin e parë. "A është armiqësia aq afatgjatë sa për t'u shfaqur sërish? Ai nuk është fëmijë. Ai është një eminentë e hirtë deri më tani", ka thënë Lester D. Friedman, profesor te kolegjet "Hobart" dhe "William Smith Colleges" dhe autori i "Citizen Spielberg", që ekzaminon karrierën e regjisorëve. Përderisa filmi "The Post" ka arritur më vonë gjatë sezonit, kishte të gjitha shenjat se do të ishte një fitues. Në rolet kryesore këtu shfaqen aktorët e mëdhenj si Meryl Streep dhe Tom Hanks si Katharine Graham dhe Ben Bradlee, ku sjellin paranojën e presidentit Richard M. Nixon, i cili e kishte luftuar shtypin dhe kishte tentuar që sekretet shtetërore t'i mbante larg syve të publikut. Kritikët e kishin pranuar me ngrohtësi filmin. 

(Kosova Sot)

2 orë e 57 minuta më parë
18/01/19