Film i bazuar në vrasjen famëkeqe të familjes Manson

  • 11 prill 2019 - 01:08
Film i bazuar në vrasjen famëkeqe të familjes Manson

Filmi i zhanrit horror sjell vrasjet brutale të vitit 1969 

"The Haunting of Sharon Tate" prezanton një version i realitetit alternativ që kulminon në një pushtim në shtëpi, ku Sharon i udhëheq të tjerët për të luftuar kundër sulmuesve të çmendur

Aktorja e mirënjohur nga Hollivudi Hilary Duff aktron rolin kryesor në filmin e zhanrit horror të Daniel Farrands, që ka të bëjë dhe që është bazuar në vrasjen famëkeqe të familjes Manson. Pesëdhjetë vite pas vrasjes në duar të familjes Manson, Sharon Tate ka momentin e saj.

Për fat të keq, nuk është një moment me dinjitet, siç është evidentuar nga filmi i zhanrit horror të Daniel Farrands, që sjell vrasjet brutale të vitit 1969 si Tate dhe viktimat tjera përmes trupave të horrit. Me rolin kryesor të aktores Hilary Duff, filmi me titull "The Haunting of Sharon Tate" meriton errësirë e menjëhershme për të cilën është e destinuar. I gjithë tregimi fillon me gruan shtatzënë Tate që kthehet në Los Anxhelos, derisa bashkëshorti i saj mbetet në Londër për të punuar në filmin e tij të radhës, bashkëshorti i saj është Roman Polanski. Skenari i filmit Mendja qendrore është bazuar në parandjenjën e keqe që me gjasë Tate e kishte në lidhje me vrasjen e saj dhe skenaristi/regjisori Farrands (The Amityville Murders) ku gjithçka vjen në një seri ankthesh dhe vizione të këqija, të cilat aktorja i vuan në ditët para vdekjes së saj.

Skenari ofron mundësinë për frikësime dhe kërcime familjare teksa shikoni filmin derisa e tmerruara Tate imagjinon se si do të copëtohet me thikë nga një njeri me emrin e njohur vetëm si "Charlie" dhe ndjekësit e tij, përderisa mysafirët e shtëpisë tentojnë ta bindin se ajo është vetëm shndërruar në një person me paranojë dhe se asgjë e tillë nuk do të ndodhte. Në mënyrën më të mirë Tate sjell versionin e saj si loçka e Polanskit. Filmi mbështetet në rëndësinë, kur Sharon luan një lojë dhe shtron pyetjen, "A do të jetoj një jetë të gjatë dhe të lumtur" topi ndalon në hapësirën ku shkruan përgjigjja 'Jo". Duke mbetur larg nga dramatizimi real i ngjarjeve, filmi "The Haunting of Sharon Tate" prezanton një version i realitetit alternativ që kulminon në një pushtim në shtëpi, ku Sharon i udhëheq të tjerët për të luftuar kundër sulmuesve të çmendur. Kur e themi këtë, vlen të tregohet edhe fakti se Tate vërtet i zhdëp disa persona në dru.

Filmi në fakt nuk shkon asgjëkund që nuk e kemi parë mijëra herë më parë dhe zakonisht është bërë më mirë. Por, segmentet e filmit me stil horror janë të preferuar, përfshirë edhe disa biseda filozofike midis Tate dhe mikut të saj Jay Sebring (Jonathan Bennett), që brengosen me natyrën e realitetit. Sharon Tate dhe viktimat e tjera meritojnë më shumë jetë. Por, po ashtu meritojnë një vdekje më ndryshe se sa kjo që ju shërbehet.

(Kosova Sot)