E dua Adolf Hitlerin

  • 15 korrik 2019 - 19:53
E dua Adolf Hitlerin

Dikur e gjithë Gjermania e adhuronte. Të gjithë ja kishin frikën, madje e tërë bota, por krimet që i bëri llogaritet si njeriu më famkeq në botë, njeriu më i pashpirt. Adolf Hitleri përmendet në romanin “Psycho” të Ilir Muharremit. Aty thellë mes vargjeve shkruan se duhet të vijë një njeri si Hilerit për ta rregulluar botën sepse e keqja nuk është përmirësuar edhe pse nuk ekzistojnë më diktatorë të tillë. Në vazhdim po ju sjellim një pjesë nga ky roman:

“Nga lindja ime gjithmonë kisha dëshirë të jem lart, edhe në shkollë fillore pëlqeja Adolf Hitlerin. Lakmoja pas sunduesve dhe fitimtarëve, vetëm se çdo fitimtar kishte edhe disfatën, e kjo nuk më pëlqente zonjë. Edhe me shoqëri kur isha, dominoja, gjithmonë i pari isha.”


(Kosova Sot Online)