Autorja i muzikës për ‘Joker’ kandidatja e parë femër për Oskar

  • 21 janar 2020 - 14:03
Autorja i muzikës për ‘Joker’ kandidatja e parë femër për Oskar

Kompozitorja islandeze, Hildur Gudnadotir është gruaja e parë që kompozoi në mënyrë të pavarur muzikë për një film, duke marrë "Globin e Artë" dhe u rreshtua në listën e ngushtë për përzgjedhjen e çmimit Oscar në këtë kategori.

Gudnadotir, 37-vjeç, autorja e muzikës për ‘Joker’, ka pasur një jetë shumë të qetë në Berlin, por tashmë ka filluar të shëtisë në tapetet e kuq, pasi ka marrë shpërblimin për muzikën më të mirë nga Shoqata e aktorëve të filmave SAG këtë fundjavë.

(Kosova Sot Online)