E kthen librin në bibliotekë pas 40 vjetësh

  • 12 qershor 2020 - 15:54
 E kthen librin në bibliotekë pas 40 vjetësh

Një libër biblioteke, që një lexuesi i pëlqeu aq shumë sa e ktheu pas 39 vitesh, 13 javësh dhe 5 ditësh pas afatit, tashmë është përsëri në vendin që i takon.

“Lexuesi duhet ta ketë pasur të vështirë ta dorëzonte librin”, shkroi në Twitter një bibliotekar në qytetin jugor, Groesbeek.

Gjoba për kthimin e librit me vonesë duhet të jetë rreth 1 530 euro, sipas përllogaritjeve të agjencisë holandeze të lajmeve, ANP.

Por, lexuesi pagoi një gjobë prej vetëm pesë eurosh, shuma maksimale e vendosur nga biblioteka lokale.

Romani në fjalë “Back to Oegstgeest” nga Jan Wolkers tregon për edukimin e rreptë të autorit dhe është filmuar nga Theo van Gogh në vitin 1987/DPA.12 qershor 2020, 14:33.

(Kosova Sot Online)