Kelmendi: Monistët i ngjajnë njëri-tjetrit (Video) - Lajme - Kosova Sot
Kelmendi: Monistët i ngjajnë njëri-tjetrit (Video)

Kelmendi: Monistët i ngjajnë njëri-tjetrit (Video)

Sipas Kelmendit, këtu na dalin dy figura me biografi të ngjashme. "Që të dy dyshohen për likuidim të kundërshtarëve, vetëm se Ruçi është më i moçëm dhe e shfrytëzoi sistemin, ndërsa Thaçi për fatin tonë lindi dje dhe nuk mundi të sundojë në sistemin monist, edhe pse mendon si i tillë. Thjesht, akranqi shkon te akranqi, thotë populli ynë, pra një Ruç i Kosovës ka dekoruar një Ruç të Shqipërisë. Kjo, nëse analizohet mirë, në shikim të parë nuk thotë gjë të madhe, ama padyshim se ka ndikim, dhe atë jo të vogël, sepse janë viktimat e Ruçit të Shqipërisë, të cilat e përjetojnë rëndë. Ata edhe preken, sepse lloji i këtij Ruçi i dënoi, i vrau e i persekutoi, ndërsa kreu i shtetit të Kosovës po e dekoron këtë njeri!", theksoi ai. "Mendoj se nuk është bërë pa qëllim kjo nga Hashim Thaçi, ngase nuk mund të mos e di ky se kush është Ruçi, por ashtu siç ka filluar Thaçi të na prishë me BE-në dhe me miqtë ndërkombëtarë, ashtu po e përçanë edhe faktorin politik kosovar dhe natyrisht se ky mision i tij nuk mbaron vetëm këtu, por duhet t'i krijojë edhe përçarjet në mes të Shqipërisë dhe Kosovës. Kjo do të mund të jetë motoja e këtij 'njeriu', i cili tash e gati dy dekada po e dëmton qenien kombëtare shqiptare", tha Jeton Kelmendi.

(Kosova Sot)

23 orë e 25 minuta më parë
11/12/18