Rusia kërkon nga Lista Srpska të bllokojë demarkacionin me Malin e Zi - Lajme - Kosova Sot
Rusia kërkon nga Lista Srpska të bllokojë demarkacionin me Malin e Zi

Rusia kërkon nga Lista Srpska të bllokojë demarkacionin me Malin e Zi

Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i partisë në pushtet “Rusia e Bashkuar” që udhëhiqet nga Vladimir Putin, Sergei Zheleznjak tha se përfaqësuesit e serbëve në qeverinë dhe parlamentin e Kosovës duhet të bllokojnë procesin e demarkacionit me Malin e Zi.

Zheleznjak në një artikull që është publikuar në faqen e internetit “Rusia e Bashkuar”, tha se deputetët serbë të cilët janë pjesë e "Listës Serbe" do të duhej të pengojnë miratimin e një marrëveshje mbi kufirin mes Kosovës dhe Malit të Zi, raporton “Pravda”.

"Hyrja e serbëve në koalicionin qeverisës në Kosovë u jep atyre një mundësi të vërtetë për të ndaluar transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës në Forcat e Armatosura të Kosovës, për të bllokuar procesin e demarkacionit të kufirit me Malin e Zi, si dhe skenar tjerë të ‘rrezikshëm’ të shqiptarëve", shkroi Zheleznjak, i cili është edhe deputet në Dumën ruse.

Kryeministri i i Kosovës Ramush Haradinaj ka thënë se zgjidhje për demarkacionin e vijës kufitare me Malin e Zi mbetet arbitrazhi ndërkombëtar", sepse nuk ka vota që projekt marrëveshjen aktuale të miratohet në Parlament".

Kryeministri malazez Dushko Markoviç dhe ministri i jashtëm Srdjan Darmanoviç njoftuan se procesi i demarkacionit të kufirit me Kosovën ka përfunduar për Malin e Zi.

(Kosova Sot)

19 orë e 26 minuta më parë
11/12/18