Miftari: Koalicioni me SHIK-istat, pengesë për ligjin - Lajme - Kosova Sot
Miftari: Koalicioni me SHIK-istat, pengesë për ligjin

Miftari: Koalicioni me SHIK-istat, pengesë për ligjin

Miftari nuk beson se do të na shpëtojë vetëm rritja e pagave. "I vetmi shpëtim është Vetting-u i përgjithshëm, sidomos në sistemin politik të inkriminuar, për shkak se sot për sot të gjithë e dimë se ligji po përdoret vetëm kur ka ndonjë hakmarrje politike apo për të bërë shaka me popullatën kinse po punohet diçka dhe Kosova është i vetmi vend që ende pa ia filluar një procedurë kundër një personi të fuqishëm dihet shumë mirë se kush lirohet, kush do të arrestohet, kush do të burgoset dhe kush do të qëndrojë në shtëpi të tij dhe do të llogaritet se po qëndron në burg etj. Vetting-u i fuqishëm dhe i përkrahur fuqimisht nga SHBA-të, por edhe nga disa shtete mike të Kosovës, por sidomos edhe disa parti apo politikanë, të cilët nuk janë të korruptuar duhet të jenë më të fuqishëm dhe zëri i tyre të jetë më i fuqishëm dhe të jenë më këmbëngulës se në Kosovë të ketë drejtësi", potencoi ai."Është koha e fundit që të rregullohet çështja që polici të jetë polic, që të shikojë zbatimin e ligjit, prokuroi të ndjekë keqbërësit, gjyqtari të bëjë ndarjen në mes të vërtetës dhe jo të vërtetës, mirëpo të gjithë e dimë se ky dallim në Kosovë është shumë negativ", vijoi më tutje Miftari. "Unë kam besim tek Ramush Haradinaj, por duke e parë strukturën e tij politike dhe fuqinë e tij si parti politike dhe e cila është në koalicion me ish-pjesëtarë të Shërbimit Informativ të Kosovës, të cilët janë të inkriminuar në shumë raste, duke filluar që nga kryetari i shtetit, ai i Kuvendit, etj. dhe plus një qeveri, e cila varet nga votat e përfaqësuesve serbë, të cilët e mbrojnë interesin e vet dhe jo të Kosovës, unë nuk shoh një ardhmëri që Ramush Haradinaj me gjithë vullnetin që e ka të bëjë rend dhe ligj dhe as do të ketë sukses ta pastrojë drejtësinë nga keqbërësit", deklaroi për gazetën "Kosova Sot" analisti Naim Miftari.

(Kosova Sot)

18 orë e 37 minuta më parë
16/12/18