Haziri: Politikë e papërgjegjshme - Lajme - Kosova Sot
Haziri: Politikë e papërgjegjshme

Haziri: Politikë e papërgjegjshme

Pesimist për të ardhmen e Kosovës me këtë kastë politike është dhe analisti Arsim Haziri. "Është disi absurde dhe e palogjikshme të presësh diçka pozitive dhe në funksion të së mirës së përgjithshme, kur sërish jemi nën të njëjtën mendësi e formacion politik", u shpreh ai. "Çështja e liberalizimit të vizave, që varet direkt prej ratifikimit të demarkimit më Malin e Zi, natyrisht edhe zhbërja e dukurive negative, që në mënyrë indirekte ndërlidhet me vetë veprimet e paligjshme të tyre, nuk konsideroj se mund të nxisin edhe zgjidhjen e kësaj çështjeje. Këtë e kanë thënë edhe vetë ndërkombëtarët", theksoi Haziri. Sipas tij, Kosova as sivjet s'do të ketë qasje të lirë në vendet e BE-së. "Qeverisja 'Haradinaj' qysh në ditët e para të mandatit ka treguar një lloj mendësie individuale, madje përmes veprimeve që ka ndërmarrë, ka treguar se nuk i shërben mandatit të plotë qytetar, nuk i shërben brengës e nevojës qytetare. Ajo për afro 100 ditë, për çka njihet, është vazhdimësia e mendësisë qeverisëse e tipit të PDK-së, LDK-së, ngarkimi buxhetit publik përmes trashjes së kabinetit, falja e borxhit ndaj milionerëve-ambalazhuesve të ujit, pretendimi më negativ, ai i shfuqizimit të Speciales, që në mënyrë direkte rrezikon zbehjen me shtetet perëndimore", potencoi Haziri për "Kosova Sot". Sipas tij, bie në sy sidomos prezantimi i tij në mënyrë të padenjë dhe joserioze karshi opinionit qytetar, medieve.

(Kosova Sot)

23 orë e 1 minuta më parë
22/01/19