Kapiti: Falimentimi i shtetit - Lajme - Kosova Sot
Kapiti: Falimentimi i shtetit

Kapiti: Falimentimi i shtetit

Analisti Skënder Kapiti ka thënë se e keqja më e madhe në një shtet është padrejtësia, derisa, sipas tij, vuajtjet më të mëdha një kombi dhe një shoqërie i vijnë asaj nga padrejtësia. Tutje ai thotë se pushtimi i një kombi nga një komb tjetër është padrejtësi; korrupsioni, vjedhja, krimi dhe varfëria, papunësia që i vijnë një kombi nga politika, drejtësia dhe pushteti në një shtet kombëtar nga politikanët, drejtësia dhe pushtet i vet, prej politikanëve të tij janë edhe ato padrejtësi tepër e madhe, sa s'ka ku të shkojë më tej. " Kjo e ka pllakosur fatkeqësisht Kosovën që për sa i përket padrejtësisë po e konkurron vetëm Shqipërinë prej së cilës ka marrë mësimet dhe praktikën. DREJTËSIA NË KOSOVË KA MBETUR VETËM DUKE EVIDENTUAR NUMRIN E LËNDËVE APO TË DOSJEVE TË PASHQYRTUARA E TË PA GJYKUARA, a thua se kjo është detyrë e saj dhe vetëm kjo, dhe a thua se vetëm për këto ajo paguhet", u shpreh ai. "Drejtësia ka dështuar tërë- sisht duke e falimentuar kështu shtetin dhe shoqërinë. Padrejtësia, krimi e korrupsioni si në Kosove dhe në Shqipëri, ato identifikohen dhe ato janë politika dhe drejtësia", potencoi Kapiti për "Kosova Sot". 

(Kosova Sot)

12 orë e 52 minuta më parë
23/01/19