Neziraj: Ekonomia informale, pengesë e madhe - Lajme - Kosova Sot
Neziraj: Ekonomia informale, pengesë e madhe

Neziraj: Ekonomia informale, pengesë e madhe

Ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës, Xhevdet Neziraj, për gazetën "Kosova Sot" tha se qytetarët e Kosovës e përfunduan vitin 2017 me një zhvillim ekonomik pa perspektivë, me papunësinë më të madhe në rajon dhe me investimet më të vogla në Evropë. "Vendin tonë e presin shumë sfida, por sfida kryesore për vitin 2018 është zhvillimi ekonomik i vendit, sepse qeverisë 'Haradinaj' i nevojitet të ketë strategji të qartë të zhvillimit ekonomik, me qëllim që të shihet një dritë në fund të tunelit në aspektin zhvillimor", potencoi Neziraj. "Kosova është shndërruar në një vend importi të çdo gjëje, bile edhe gjërave më elementare, andaj kësaj qeverie i mbetet të bëjë veprime të mëdha në luftën kundër monopoleve, evazionit fiskal, ekonomisë informale dhe ndalja e krimit të organizuar në ekonomi, sidomos lufta kundër mafio-oligarkëve që e kanë shkatërruar deri më tani ekonominë e vendit për përfitime personale", u shpreh ai. Neziraj vlerëson se rreziku më i madh janë monopoli, evazioni fiskal, krimi dhe kontrabanda që po bëhet në vendin tonë me artikuj që ishte dashur ta mbushin buxhetin e vendit, kurse një problem tjetër shumë i madh është edhe krijimi i kushteve dhe një situate për thithjen e investimeve të huaja, në ndërrimin e strukturës së ekonomisë së vendit, sidomos në prodhim, me qëllim që të ndryshojë bilanci negativ tregtar . Sipas tij, qeverisja duhet të orientohet në luftë të rreptë kundër ekonomisë informale dhe sundimin e ligjit në të gjitha fushat, e sidomos në ekonomi. 

(Kosova Sot)

9 orë e 33 minuta më parë
23/01/19