Trump mund të merret në pyetje nga prokurori special - Lajme - Kosova Sot
Trump mund të merret në pyetje nga prokurori special

Trump mund të merret në pyetje nga prokurori special

Bisedimet janë duke u zhvilluar për të vendosur kushtet e një pyetjeje të mundshme të Donald Trump nga Robert Mueller Prokurorit Special, si pjesë e hetimit në bashkëpunim të pretenduar mes Moskës dhe ekipit të kandidatit republikan.

Nëse Donald Trump do te pyetet ose jo nga prokurori special, Shtëpia e Bardhë ka refuzuar të komentojë në lidhje me raportet se presidenti i SHBA së shpejti mund të merret në pyetje nga Prokurori i Robert Mueller qe po heton marrëveshjen e fshehtë të mundshme mes ekipit të tij dhe Moskës gjatë fushatës presidenciale.

"Shtëpia e Bardhë nuk bën komente mbi shkëmbimet" me ekipin e prokurorit special "nga respekti" për këtë të fundit, tha Ty Cobb, avokati i Shtëpisë së Bardhë.
Robert Mueller Prokurori Special, kreu i FBI-së nga viti 2001 deri në vitin 2013, ka akuzuar kohët e fundit disa të afërmit e Donald Trump, duke përfshirë General Michael Flynn, i cili ishte këshilltari i tij për sigurinë kombëtare. Ai u deklarua fajtor pasi gënjeu në FBI dhe pranoi të bashkëpunonte me ligjin.

Washington Post thotë se ekipi i prokurorëve të posaçëm mund të pyesë Donald Trump "në javët e ardhshme", duke shtuar se kushtet në të cilat kjo intervistë do te behjte do te diksutohte nga te dy palet

Një nga mundësitë e përmendura gjatë këtyre shkëmbimeve do të ishte që Presidenti i SHBA t'i përgjigjet me shkrim pyetjeve të caktuara nga hetuesit. Donald Trump, i cili ka kontestuar gjithmonë ndonjë "bashkëpunim" midis ekipeve të tij dhe Moskës, vazhdimisht denoncon një "gjueti shtrigash" kundër tij.
 
Përtej bashkëpunimit me Moskën, Robert Mueller gjithashtu përpiqet të përcaktojë nëse presidenti amerikan është fajtor për pengimin e drejtësisë.
Hetimet fokusohen në veçanti në kushtet në të cilat ai shkarkoi në maj, drejtorin e FBI-së, James Comey.

(Kosova Sot)

2 orë e 6 minuta më parë
22/01/19