PRETENI: ASKUSH NUK KËRKON LLOGARI NGA KGJK DHE KPK! - Lajme - Kosova Sot
PRETENI: ASKUSH NUK KËRKON LLOGARI NGA KGJK DHE KPK!

PRETENI: ASKUSH NUK KËRKON LLOGARI NGA KGJK DHE KPK!

Ish-shefi i Agjencisë Antikorrupsion, Hasan Preteni, tani drejtor ekzekutiv i Qendrës për Etikë, Transparencë, thotë se të gjitha këto dyshime janë mjaft të bazuara, për të mos thënë 100% të vërtetuara e të vulosura. "Po, është e vërtetë se këta dy mekanizma nuk janë funksionalë, nuk kanë vullnet, nuk kanë kurajë dhe guxim dhe askush nga ta nuk kërkon llogari. Kuvendi i Kosovës duhet t'i detyrojë që të vijnë në Kuvend dhe të raportojnë. Detyrimi për të raportuar do të rriste llogaridhënien dhe transparencën. Punë tjetër që duhet të bëjë Kuvendi është edhe ndryshimi i legjislacionit. Me ligj duhet ndaluar prokurorëve dhe gjyqtarëve që të kenë më shumë vende pune, ata duhet të flasin vetëm në gjykatore. Mungesat e cekura po rezultojnë me mospunë dhe me shumë pasurim. Pasuria e tyre është dëshmia më e fuqishme se si punojnë ata..., pak punë për interesin e përgjithshëm e shumë pasuri për xhepat private", tha Preteni për "Kosova Sot".

(Kosova Sot)

20 orë e 27 minuta më parë
22/11/18